U trendu

Oprezno sa seks-igračkama!

Neki parovi vole da u toku vođenja ljubavi koriste i različite „seks igračke“. Ima onih koji će se zgaditi na samu ideju ovakvih „pomagala“, ali, u principu, seks igračke nisu same po sebi loše i njihova upotreba može biti zanimljiva. Problemi u seksualnom životu nastaju tek kad seks igračkama pokušava da se nadomesti stvarni nedostatak želje, ili kad partneri postanu zavisni od takvih igračaka. Još jedna stvar: treba biti pažljiv prilikom upotrebe ovakvih igračaka.

Ovde ne govorimo o tome da je moguće povrediti se seks pomagalima, mada je i to, ukoliko ih pregrubo upotrebljavate, moguće – govorimo o higijeni. Naime, nije svima poznato da je „bezobrazne“ igračke apsolutno neophodno temeljno očistiti posle svake upotrebe. Ukoliko to propustite da učinite, lako se može desiti da se bakterije toliko namnože na ovim stvarčicama da, kada ih sledeći put upotrebite, partnerka dobije vaginalnu infekciju (koju može preneti i na partnera).

Najbolje je odmah nakon seksa oprati „nevaljala pomagala“ vrućom vodom i sapunom. Nije loša ideja oprati ih i neposredno pred sledeću upotrebu, za svaki slučaj – upotreba ovih igračaka može biti zabavna, ali infekcija to nipošto nije, plus bakterijske infekcije umeju stvarno dugo da traju i da partnerima zagorčaju život.

To nije sve. Ovaj deo će vam, sasvim moguće, biti smešan – ali stručnjaci preporučuju da, osim ako postoji stoprocentna sigurnost da nijedan od partnera nema nikakvu seksualnim putem prenosivu bolest, pre upotrebe stavite kondom na pomagalo, kako bi se izbegla svaka mogućnost infekcije (pa, makar se pomagalo neće žaliti da mu kondom smeta).

Tek ako primenjujete ova pravila (doduše, i nisu nešto komplikovana ni naporna), možete biti sigurni da vam vaše „seks igračke“ neće doneti više problema nego zadovoljstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.