U trendu

Opsednutost bivšim vezama

Vaš sadašnji partner, kako veza odmiče, sve češće i sve više pita o vašim odnosima sa bivšim partnerima. U početku vam je to bilo simpatično, jer malo ljubomore ne škodi, čak vam i prija. Pitanja su se vremenom promenila. Zanima ga/je sve. Bukvalno, od prve simpatije preko onoga/one ko/koja vam je slomio(la) srce, pa onaj/ona koji/koja vas nije primećivao(la) u školi.

Krivo vam je što ste priču uopšte počeli, što ste u početku dozvolili da vam se takva pitanja postavljaju, i što ste ga/je samog/samu ostavili u sobi pored albuma sa slikama i nekim porukama neizbrisanim kako na papirićima, tako i u kompjuteru. „Ko je to“, „gde je ovo“ „koliko ste bili zajedno“, „šta ste radili i gde“??? Suludo. Problem je veliki i očigledan.

Nije vaša greška. To što ste vi ponešto rekli samo pokazuje vašu otvorenost, poverenje. Znate sami da odredite granicu do koje i šta pričate, a on(a) upravo stoji na toj graničnoj liniji i pokušava da je preskoči. Savet je da se sklonite od takve osobe. Takvo ponašanje nije normalno. Konstantna pitanja, detalji koji ga/je zanimaju dovode do samouništenja (njega/nje) i velikih muka po vas. Zar vam to treba?

Ozbiljno popričajte o tome, ali ne dok ste u zagrljaju i šapućete jedno drugom na uvo, već povedite ozbiljan razgovor pa i za stolom ako mora. Želite da znate, i to je ispravno, o čemu se tu radi. U čemu je njegov/njen problem. Ako njega/nju muče neki đavoli i ne daju mu/joj mira da „na miru“ bude sa vama, onda neka ide svojim putem. Tu zajedničke budućnosti nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar