Ostavljeni! Vodič za preživljavanje (1)

Možda ste znali šta sledi, a možda i niste. Ipak, sada ste ostavljeni.
Dobro, pored razvlačenja po kući u pidžami i kvalitetno provedenog vremena uz daljinski upravljač, šta još možete uraditi? Razgrnite maglovite oblake koji vam zaklanjaju vidik i nekako ćete naći izlaz.
Najbitnije su tri stvari:

 • vodite računa o sebi;

 • dozvolite sebi vreme koje je potrebno da biste otpatili;

 • nastavite dalje.

  Prvih 48 sati

  Prvih 48 sati je najteže. Bar jedan ceo vikend plačite, plačite i plačite; jedite brzu hranu i ne ustajte iz kreveta. Dok traje ta koma slomljenog srca, gledajte priglupe filmove (ili kung-fu maraton). Ne okrećite broj telefona bivše ljubavi! Prihvatite da je gotovo. Znamo da je to vrlo teško u tom trenutku, ali je zaista neophodno. Žalite za onim što je bilo, ali smatrajte to završenom pričom.

  Prva sedmica

  Posle prvih 48 sati, morate ustati iz kreveta i istuširati se! To je nužno; ne samo iz higijenskih razloga (verujte nam, u ovom momentu to vam je zaista neophodno) već i zbog toga što je vreme da preduzmete neke korake. Sklonite sve fotografije na kojima je bivši partner. Ako vam je potrebno ceremonijalno cepanje slika – samo napred. Ukoliko budete osetili da vam bivši partner nedostaje, istog momenta zapišite sve čega se možete setiti, a što vas je izluđivalo u vezi. Što više humora – to bolje, recimo:

 • Isti dvadesetdvominutni odgovor kojim je svakoj osobi odgovarao na konvencionalno pitanje: "Kako je na poslu?" – inače, potpuno istom u poslednje tri godine.

 • Ton nervozne veverice koji je proizvodio kad god bi se zacenio od smeha.

 • Način na koji je pokušavao da obuzda kijanje – rezultat: nezaustavljiva eksplozija iz crvenog nosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.