U trendu

Otkrijte da li su seksualne navike vašeg muškarca “normalne“

U fokusu istraživanja bili su muškarci, a neka od pitanja su glasila: kolika je prosečna veličina penisa u erekciji, koje su prosečne godine za gubljene nevinost, koliko traje prosečni seksualni odnos… Rezultati istraživanja su više nego zanimljivi, prenose mediji.

1. Veličina penisa

Istraživanje naučnika iz SAD-a objavljeno na Journal of Sexual Medicine kaže kako je prosečna veličina penisa u erekciji nešto veća od 13.97 centimetara. Otprilike samo 2 posto muškaraca može se pohvaliti veličinom od 20 centimetara. Isto istraživanje otkrilo je da u proseku muškarci nevinost gube u 17 godini, prenosi Dnevnik.hr.

2. Upotreba kondoma

Zabrinjavajući je podatak da samo četvrtina muškaraca stavlja kondom svaki put kada ima seksualni odnos. Čak dve trećine njih priznalo je da se “ne opterećuju” stavljanjem kondoma.

3. Učestalost gledanja filmova za odrasle

Najnovije istraživanje o seksualnim navikama muškaraca objavljeno u Archives of Sexual Behavior otkrilo je neke navike gledanja filmova za odrasle. Podaci koje su dobili istraživači otkrivaju da 6 posto muškaraca ne gleda porno filmove jednom sedmično, 30 posto ih gleda jednom do dva puta sedmično, 39 posto ih gleda tri puta sedmično, a 19 posto u sadržajima za odrasle uživa 6 do 10 puta sedmično. Čak 7 posto ispitanika filmove za odrasle gleda 11 ili više puta.

4. Trajanje odnosa

Trajanje prosečnog odnosa je 3 minuta i 45 sekundi. Isto istraživanje otkrilo je da bi žene želele da intimnost traje 23 minuta.

5. Spremnost na ponovnu akciju nakon odnosa

Naučnici koji su u fokusu imali vremensku razliku između dva odnosa otkrili su da muškarcima u dvadesetim godinama u prosjeku treba 19 minuta da se ‘oporave’ od prvog seksualnog odnosa i budu spremni za drugi.

6. Broj odnosa tokom sedmice

Što se tiče učestalosti odnosa, pomalo iznenađuje činjenica da oženjeni muškarci žele seks 4 puta sedmično, dok oni u vezama seks žele samo 2 puta sedmično. Istraživanje objavljeno u Archives of Sexual Behavior otkrilo je zanimljiv podatak, oženjeni muškarci u proseku 3 puta sedmično imaju seks, dok ga oni koji su u vezi sedmično imaju 4 puta.

7. Najdraže poze

Verovali ili ne, muškarci nisu obavezno egzibicionisti, naprotiv. Čak 27 posto muškaraca reklo je da im je omiljena poza misionarska, a 24 posto voli tzv. “doggy style”.

8. Igra sa seksi igračkama

Čak 80 posto muškaraca misli da će žene uz pomoć vibratora lakše doživeti orgazam. Čak dve trećine muškaraca kaže da im seksualne igračke u krevetu olakšavaju očekivanja i pritisak koji imaju zbog svog seksualnog performansa.

9. Predigra

Žene bi volele da predigra traje 19 minuta, dok istraživanja pokazuju da ona stvarno traje 11 minuta, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar