U trendu

Otkrila je nakon razvoda

Razvod nikad nije lak ni prijatan, ali se iz njega može dosta toga naučiti, kako o sebi, tako i o vezama uopšte. Evo šta je jedna dama shvatila nakon što ju je njen suprug ostavio, šta je sve naučila i otkrila o sebi i o ljubavnim vezama.
Činilo se da ona ima sve, posao koji voli, predivnog sinčića, muža koji je obožava… A onda je muž jednog dana, na njeno zaprepašćenje, izjavio da je gotovo i da je ostavlja. Bila je šokirana, ništa joj nije bilo jasno, otkud to tako odjednom, a onda je pažljivo razmislila o svemu i shvatila neke stvari.
Brak ne znači telepatiju. Pre braka, pretpostavljala je da će, pošto će ona i njen suprug biti veoma bliski, u svakom trenutku znati šta mu je na umu. To je bila njena ideja braka – jednom kad ste venčani, uvek znate šta partner ili partnerka misli i oseća. Nije shvatala da i dalje postoje stvari koje on neće automatski znati o njoj, kao i stvari koje ona neće automatski znati o njemu. Tako ju je on ostavio, a ona pojma nije imala da će do toga doći.
Razvod ju je smirio. Pre razvoda, bila je od onih koji izgovore nekoliko hiljada reči u minuti i uvek jure sledeću mogućnost za nešto dobro. Razvod ju je naterao da shvati da život neće ići onako kako ona to zacrta u sopstvenoj glavi. Neke bi takva spoznaja uplašila, ali je nju smirila – nema nervoznog iščekivanja sledećeg što nailazi, i oseća se sigurno u sebe.
Seks posle razvoda bio joj je odličan. Iznenadilo ju je što se tako osetila, ali nije mogla da porekne sopstvena osećanja. Nakon trinaest godina braka, uživala je u tome da izlazi s muškarcima koji su je smatrali simpatičnom, seksi, duhovitom. Toliko se dobro osećala prilikom tih izlazaka da je osećala krivicu.
Neke značajne stavke u vezi se promene. I dalje ima visoke kriterijume s kim će izaći, i dalje tačno zna šta hoće, ali znatno joj je lakše da prihvati da izlazi s muškarcima koji se ne uklapaju u određeni tip. Muškarac s kojim je sada je po svojim osobinama neko za koga je sigurna da mu ranije ne bi dala šansu – i takođe je sigurna da je on pravi za nju.
I dalje veruje u brak. Posle razvoda, ima onih koji smatraju da brak kao takav ne valja, ali ona se s tim ne slaže. Njen brak nije uspeo, što ne znači da je brak kao takav loša ideja. Mladim prijateljicama koje se plaše da se udaju jer ne žele da dođe do razvoda redovno govori da se upuste u bračnu zajednicu – ako vole jedno drugo i ako mogu da zamisle da budu s tom osobom barem tri naredne godine, samo napred! Sada čak i više veruje u ljubav i brak nego ranije.
Razvod ju je učinio hrabrijom. Uvek je bila osoba s velikim planovima, puna snova o tome šta će da učini, a nakon razvoda je naučila da ne mora da zna šta će se sledeće desiti da bi se dobro osećala. Sada na ceo život gleda kao na nešto uzbudljivo, i jedva čeka da vidi šta će se desiti. Postala je neustrašiva.
Naravno, ovo je šta je jedna žena otkrila, ne mora da znači (niti znači) da će svaka žena reagovati isto. Ali, može da bude zanimljivo videti kako neko reaguje na razvod, kako nastavlja sa svojim životom, kako i dalje veruje u ljubav i u brak, i kako uživa u životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.