U trendu

Otkriveno koliko često parovi vode ljubav: „To je samo prosek, nemojte se upoređivati“

U dugotrajnoj vezi neizbežno da se nakon nekog vremena smanji učestalost seksa, za šta krivci mogu da budu brojni faktori poput prezauzetog rasporeda, suprotstavljenih smena, nedostatka seksualne želje i niskog libida ili u nekim slučajevima manjak osećaja privlačnosti prema partneru.

Trener za seks i odnose u The Sex Consultant, Nes Kuper kaže da ređi seks ‘nije uvek znak nečega negativnog, te dodaje da studije pokazuju da se ljudi u vezi ili u braku u proseku vode ljubav jednom nedeljno.

Ona kaže da ređi seks može biti znak da oboje u vezi prihvataju individualne identitete i potrebe ovog drugog, te kada je u pitanju količina seksa ne postoji magični broj.

– Iako je poznat prosek seksualne aktivnosti, ne bi trebalo da se upoređujete ni sa kim – rekla je.

Ipak, ako osećate da je seksualna aktivnost dramatično pala, Kuper preporučuje da potražite savet seksualnog terapeuta ili trenera koji će vam pomoći da utvrdite razloge ili se posavetujete s lekarom opšte prakse kako biste videli postoje li neki zdravstveni razlozi odgovorni za smanjenje libida.

– Iako seks može biti zdrav deo veze, ne bi trebalo da bude jedina stvar koja vas povezuje – naglašava ona i parovima savetuje da prestanu da govore kako nemaju dovoljno vremena za intimnost.

– Zakazivanje vremena za seks može biti efikasno za neke parove, posebno ako dogovorite i izlaske na kojima se sa svojim partnerom povezujete na više načina – zaključila je Kuper za Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)