U trendu

Otkriveno u kojim godinama žene najviše vode ljubav: ‘Upravo tada imaju najbolji seksualni život’

Svake godine imaju svoje čari i donose nešto novo. Kada je reč o intimnim odnosima, obično su dvadesete rezervisane za eksperimentisanje i istraživanje sopstvenog tela i želja, dok u kasnim godinama žene i muškarci već znaju šta im odgovara i šta žele u krevetu.

Međutim, mnogi muškarci se pitaju u kojim godinama žene imaju najveći seksualni nagon.

Tridesete i četrdesete

Kako stvari stoje, najveću ulogu u svemu tome nemaju ni partner, ni ljubavni status, već biološki sat i njegovo glasno otkucavanje. Žene u tridesetima, ali i ranim četrdesetima, često otkrivaju potpuno novu stranu svoje seksualnosti i zabava u krevetu mnogima postane nova omiljena aktivnost.

Tu pojavu stručnjaci objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i potrebom da iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka. U prevodu, žene kako stare, puno više vode ljubav.

Vruće seksualne maštarije

U časopisu „Personality and Individual Differences“ objavljena je studija u kojoj je učestvovalo 827 žena. One su podeljene u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i one koje su u menopauzi (46 godina i više).

Istraživači su, na osnovu odgovora učesnica u onlajn anketi, otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti i da imaju česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život pa su spremne na povremeni intimni odnos, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar