Ovaj napitak povećava libido i produžava seks!

Šta više volite, kafu ili čaj? Poslednjih godina, iz zdravstvenih razloga, česti su saveti da se zaboravi na kafu i pređe na čaj. S druge strane, malo-malo pa stigne neka vest da je kafa, ipak, korisna za vaše zdravlje zbog ovog ili onog razloga – podrazumeva se, ukoliko ne preterate s količinom.

Sad, nije da vas odgovaramo od konsumiranja čaja; čajevi i te kako prijaju i dobri su po vaše zdravlje, plus vas, recimo, čaj od jabuke s dodatkom cimeta može dovesti u veoma prijatno raspoloženje (koje se, između ostalog, može upotrebiti i za vođenje ljubavi), ali i kafa vam može prijati. Ako ne preterate s količinom, neće vam ni ugroziti zdravlje – a može vam i poboljšati seksualni život. Zainteresovani?

Kakve sad pa veze imaju kafa i seks, osim one krajnje uopštene, da i kafa i seks donose zadovoljstvo? Najnovija istraživanja pokazala su da ukus kafe (nije rečeno da li se to odnosi i na, recimo, slatkiše s ukusom kafe) povećava želju za seksom i produžava seksualni odnos. Po kom mehanizmu ovo funkcioniše, još uvek nije poznato – ali, čak i ako nije poznato, zna se da funkcioniše, pa tako, i ako ste strasni ljubitelj čaja, mogli biste ponekad da popijete šoljicu kafe s partnerom ili partnerkom, a onda da nastavite s uživanjem druge vrste.

Da ne bude zabune, ova pojava ne može da se posmatra po formuli „što više kafe, više seksualnog užitka“, niti „okorele kafopije“ imaju fenomenalan seksualni život, za razliku od ostalih smrtnika. Kafa će imati pozitivan učinak na vaš seksualni život samo ako se ne preteruje u konsumiranju ovog prijatnog aromatičnog napitka. Ukoliko bez mnogo kafe „ne možete da živite“, a želite da poboljšate seksualni život, bilo bi korisno da unos kafe smanjite. Previše kafe učiniće vas nervoznim i neraspoloženim za bilo šta, pa i za vođenje ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.