U trendu

Ovaj napitak svi obožavamo, a pojačava ORGAZAM!

Stručak tvrdi da ovaj trik zaista deluje

Na društvenim mrežama je u poslednje vreme sve više žena koje tvrde da im kafa pomaže da dožive jači seksualni vrhunac. One kažu da je dovoljno da popijete šoljicu espresa (ili bilo koje druge kafe) pre nego što se upustite u „akciju“, bilo sami ili sa partnerom i da će orgazam biti mnogo intenzivniji.
Jedna od teorija je da, pošto je kofein vazodilator, povećava protok krvi u intimnoj zoni.

„To znači da su krvni sudovi otvoreniji i da krv brže protiče, pa, svuda. Postoje neke studije kada su u pitanju muškarci i kafa, koje pokazuju da kafa može da pomogne kod erektilne disfunkcije, ali ja sam ginekolog, to nije moj posao. Nažalost, nemamo dovoljno naučnih dokaza da ispijanje espresa može da pomogne da žena doživi intenzivniji vrhunac“, rekao je ginekolog dr Džozef Groj.

Istraživanje koje je sprovedeno 2018. godine na laboratorijskim miševima pokazalo je da unos kofeina podiže libido kod ovih ženki, ali ne postoje istraživanja da li na isti način deluje i na ljude.

Seks stručnjak Nađa Bokodi iz Australije, razgovarala je sa ginekologom dr Grojem, koji tvrdi da nije isključeno da kofein zaista utiče na orgazam, ali ne u velikoj meri, a uz to je istakao i da predigra može da ima veću ulogu.

Nađa je odlučila i da testira tvrdnju, i kaže da orgazam nakon kafe „jeste bio malo intenzivniji“, ali dodaje da to može biti i placebo efekat.

U svakom slučaju, nije zgoreg probati jer svakako neće imati neke nuspojave…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.