U trendu

Ovakvi muškarci mogu da dovedu ženu do najboljeg orgazma, upravo njih žene treba da biraju

Mnogi muškarci ženski orgazam još uvek doživljavaju kao misteriju, nadajući se da su savladali znanje i tehnike da ga pruže. Međutim, čini se da se da najmanje treba da brinu oni sa osmehom na licu, pokazala je studija objavljena u Socioaffective Neuroscience & Psychology.

U istraživanju su učestvovale 103 žene u dobi od 20 do 69 godina, koje su više od sat vremena popunjavale upitnik o svojoj se*sualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u dužim vezama nisu bile deo ankete jer su osobe koje su je sprovodile verovale da ‘se osobe u vezi mogu da osećaju obavezu i pritisak u ocenjivanju ​​svog trenutnog partnera i da bi davale ulepšane odgovore nego što je činjenično tačno’.

1. Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovoj studiji, muškarci koje većina ljudi označava kao ‘duhovite’, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno pristupačni muškarci češće su ženama ‘pružili orgazme’, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao ‘najbolje’.

Cilj istraživanja bio je da otkriju koje su osobine kod muškaraca u vezi s njihovim pružanjem najugodnijeg orgazma. Prema studiji, veseo i razdragan karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bio je najvažniji element postizanja pamtljivih se*sualnih vrhunaca. Istraživanje sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

,,Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše da su ženski orgazmi više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vernost, emocionalna sigurnost i humor) nego ono što nazivamo klasičnim dobrim genima i muškošću, poput istaknute vilice i sličnog“, napisali su autori studije.

Prema istraživanju, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakternim osobinama.

Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocenjenu su kao duhoviti, kreativni, pristupačni, vreni i koji „dobro mirišu“ od onih s kojima nisu doživele pamtljive orgazme, a takođe su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, ističe se u studiji.

Tim je ukazao na neka ograničenja istraživanja, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Na primer, viši nivo humora humora i kreativnosti mogu jednostavno da pridnosu oceni atraktivnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću orgazma.

2. Samopouzdani momci koji dobro zarađuju

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca.

Veruje se kako muškarci koji dobro zarađuju imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i nemaju problem sa eksperimentisanjem.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se s višom nivoom testosterona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar