Dve stvari koje čine ogromnu razliku u seksu

Prirodno je pitati se kad si s nekim novim u vezi kako će vam seksualni život funkcionisati i hoće li uopšte. Možda vam oko toga pomogne nedavno istraživanje koje je sprovedeno među 5.500 samaca različite starosti, nacionalnosti i finansijske situacije, a u kojem je njih 83% ispitanika otkrilo koje su dve ključne stvari za dobar seks.

Istraživanje ‘Singles in America’ pokazalo je šta je za većinu samaca bitno kod ulaska u vezu po pitanju aktivnosti u krevetu i šta treba raditi kako bi one bile što uspešnije, prenosi portal Women’s Health.

Većina njih, i to preko 80% potvrdilo je da su dva ključna faktora za dobar seks imati pažljivog i entuzijastičnog partnera.

Naravno, postizanje orgazma takođe je vrlo bitno, ali i dalje ne stoji u samom vrhu najbitnijih faktora, kao ni faktor da se partner dobro ljubi i komunicira.

Znači, ne brinite ako svog partnera ne zabavljate vratolomijama u krevetu i ne pružate joj višestruke orgazme  – očigledno je da ljudi samo žele seks s dobrom osobom, i to je to, bez dodatnih komplikacija.

A loše strane?

Naravno, istražili su se i oni faktori koji baš i neće ‘zapaliti posteljinu’ kod većine samaca koji ulaze u vezu.

Ne sviđa im se puno pričanja za vreme samog čina, manjak strasti, malo kretanja po krevetu, loše ljubljenje i, kada prođe određeno vreme, da im partner ne izjavi ljubav.

Svi ispitanici su priznali da se seks poboljša nakon nekoliko puta, tako da ne bi trebalo da se stresirate ako ne ide sve savršeno od samog početka.

Što se tiče seksa za jednu noć, 30% muških ispitanika reklo je da je to najbolja vrsta seksa, dok je tek polovina od toga, tj. 15% žena potvrdilo isto, a 19% ispitanika oba pola reklo je da je upravo to najgora vrsta seksa.

Kod muškaraca je pak tri puta veća verovatnoća da će pokušati da započnu vezu nakon seksa za jednu noć.

Na kraju krajeva, zaključak je da bi za oba pola seks trebalo da bude nešto u čemu će i jedna i druga strana uživati, a to će se, najverovatnije ostvariti ako budete pažljivi i entuzijastični.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.