U trendu

Ove godine su NAJKRITIČNIJE ZA VARANJE

Postoje godine u kojima rastu šanse za neverstvo. Ne kaže se slučajno kriza srednjih godina, a sad je precizirano i tačno o kojoj godini se radi.

Verovali ili ne, šansa da prevarimo partnera je dvaput veća u 39. godini nego u bilo kojoj drugoj – pokazalo je istraživanje britanskog portala za pronalaženje partnera IllicitEncounters.com.

Stručnjaci su zaključili da je ova brojka za mnoge prekretnica u životu, pošto tada ulaze u krizu srednjih godina, proživljavaju drugu mladost ili su u potrazi za novim uzbuđenjima.

“Mnogi varaju kako bi pridobili partnerovu pažnju, naročito ako se osećaju zapostavljeno, jer je on opterećen poslom i karijerom ili ne dobijaju dovoljno ljubavi i nežnosti. Zanimljivo je da se ne plaše da će zbog toga biti ostavljeni, jer misle da tim gestom poručuju voljenoj osobi da bi trebalo da obrati više pažnje na supružnika. Nije isključena ni preljuba iz osvete. Pet najčešćih razloga nevere su nedostatak strasti, „prilika koja im se ukazala“, dosada u vezi, obnova kontakta sa starom ljubavi preko društvenih mreža i želja za promenom”, navode istraživači u izveštaju.

Preljuba je, inače, češća u poslednjoj godini decenije (19, 29, 39, 49, 59…), a posle tridesetdevetogodišnjaka, najneverniji su oni stariji tačno deceniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.