U trendu

Ovi gestovi pozivaju vas na seks

Neki gestovi imaju seksualno značenje, ili delimično seksualno značenje. Pošto se na gestove uglavnom reaguje nesvesno, moglo bi biti zanimljivo znati šta neki od njih znače, da bi se lakše razumele sopstvene reakcije – a, moguće, i da bi se imala bolja kontrola nad sobom.

Sigurno ste nekad videli muškarca s „kaubojskim“ držanjem – palčevi zadenuti u kaiš ili u vrhove džepova (ovakav gest naprave i deca kada žele da dominiraju). To je gest kojim muškarac pokazuje da je dominantan i da gospodari teritorijom oko sebe (ili, bar, pokušava sve da uveri da je tako), i zato ga često možete primetiti kod policajaca i čuvara. I ne samo to – ovo je i gest kojim će muškarac, nekad i nesvesno, pokušavati da zavede ženu, odnosno, da pred njom pokaže da je muževan i dobar zaštitnik. Ovo je naročito slučaj kada, uz već pomenuti gest, drži noge u raskrečenom stavu. Deca u takvom stavu, naravno, ne pokušavaju da zavedu; kod njih taj gest znači samo pokušaj dominacije.

Svaki gest u kome su muškarcu prepone istaknute (sedenje raskrečenih nogu, zajahivanje stolice, sedenje s nogom prebačenom na naslon) jeste gest seksualne prirode – muškarac njime ističe svoju muškost i to da je sposoban u krevetu. Slične gestove koristiće i seksualno samouverene žene, kako bi istakle svoju seksualnost – mada će većina žena ipak zaobići sedenje raskrečenih nogu, jer su kao devojčice naučene da je to ružno (to su naučene uglavnom zbog nošenja sukanja i haljina, tada bi im se videle gaćice ako bi sedele raskrečenih nogu, ali zabrana ostane negde u podsvesti čak i ako se nose pantalone).

Još jedan izrazito seksualni gest, ovog puta gest seksualnog potčinjavanja, jeste kada žena spusti glavu i gleda odozdo, tako što su joj kapci spušteni, obrve podignute, a usne blago razmaknute. Taj pogled su s velikim umećem koristile Marlen Ditrih, Merilin Monro, Šeron Stoun… Nekada taj pogled koriste i muškarci, ukoliko znaju da su sa seksualno dominantnom ženom i to im prija. Bilo da taj gest koriste žene ili muškarci, ako su s osobom koja je za njih iole zainteresovana, tim pogledom će je „upecati“.

Seksualnih gestova ima mnogo više nego što bi jedan kratak članak mogao da obuhvati, pa smo naveli samo najčešće. U svakom slučaju, posmatranje gestova je uvek zanimljivo – i korisno, jer često otkrivaju mnogo više od reči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar