U trendu

Ovih 10 stvari ne smete reći ženi

Zna se već da taktika „što na umu, to na drumu“ nije najbolja ideja, kao i da je, ma koliko iskrenost bila u principu cenjena, neke stvari bolje prećutati ili ih preformulisati. Kad se o muško-ženskim odnosima radi, postoje neke stvari koje veliki broj žena (ima izuzetaka, naravno) neće želeti da čuje, a mi vam pominjemo deset takvih stvari.

1. „Šta si to uradila s kosom?“ Tehnički, ovo pitanje je neprecizno kad se o novoj frizuri radi, jer nije to uradila žena sama, već njen frizer ili frizerka. A žena je strpljivo sedela u salonu, prošla kroz sve muke koje pravljenje nove frizure zahteva i najverovatnije izdvojila ne baš neznatnu sumu novca za to. I nikako ne želi da čuje da je rezultat svih tih muka tragično loš. Želi da čuje da vam se dopada njena nova frizura – to joj potvrđuje da vam se ona dopada, kao i da ste primetili da ima novu frizuru. Ako baš mislite da joj ta frizura užasno stoji, pokušajte da nađete taktičan i nežan način da joj to saopštite.

2. „Meni oba izgledaju isto.“ Znaju žene da je muškarcima manje stalo do garderobe ili modnih detalja nego njima, ali teško da će dve stvari za koje vas je zamolila da ih pogledate izgledati potpuno isto, zar ne? Odaberite jednu od njih. Ako vam je apsolutno i totalno svejedno, zamislite bacanje novčića i na osnovu rezultata odaberite jednu od dve ponuđene opcije. Tako izbegavate da vaša draga pomisli da vam je vreme da posetite oftalmologa ili da vas nije briga za nju.

3. „Ma, daj, opusti se.“ To je slično kao da kažete: „Šta histerišeš?“. Kada izgovorite tako nešto, efekat najčešće bude potpuno suprotan od onoga koji ste želeli. Zašto? Zato što žena, kad čuje „opusti se“, često pomisli da smatrate da se ponaša histerično ili da se bez ikakvog razloga nervira oko sitnica – a takva misao mnogo kojoj ženi baš i neće biti opuštajuća.

4. „Sve je pod kontrolom.“ Žena će na to odmah da pomisli da ništa nije pod kontrolom. Ne izgovarajte tako nešto osim ako ne želite da vas vaša draga kasnije zadirkuje jer niste hteli da zaustavite kola i pitate nekog prolaznika da vas uputi tamo gde treba da stignete (ako kasnite na nešto što je njoj važno, neće vas zadirkivati nego će se razbesneti), ili zato što niste stavili neki deo tamo gde treba jer vas je mrzelo da pročitate uputstvo.

5. „Ti nisi jedna od onih feministkinja, nadam se?“ Bilo da je feministkinja ili ne, ženu će ovakvo pitanje najverovatnije uvrediti. Na vama je da se ponesete kao kavaljer – pridržite joj vrata, stolicu i kaput, budite učtivi, ponudite da ceo račun za večeru platite vi, a ako dama s kojom ste izašli nešto od toga ne želi, staviće vam to do znanja.

(nastaviće se)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.