U trendu

Ovo će ženu učiniti ‘boginjom u krevetu’ i dovesti svakog muškarca do ludila, seks biće sve bolji i bolji

Ako želite da uživate u seksu što je duže moguće, ne možete to bez kondicije i fizičke spremnosti.

Naučnici su dokazali da redovno vežbanje pomaže ne samo vašem zdravlju, već i ljubavnom životu.

Evo 7 vežbi koje će vaše vođenje ljubavi podići na viši nivo.

1. Dizanje tegova

Poznato je da dizanje tegova povećava seksualni nagon: telo počinje da proizvodi više testosterona. Pošto su visoki nivoi testosterona direktno povezani sa vašom seksualnom željom, vežbe koje povećavaju ovaj hormon takođe povećavaju libido.

2. Intervalni trening visokog intenziteta

Intervalni trening visokog intenziteta je jedan od najefikasnijih načina za sagorevanje masti, ali ne samo da se oslobađa viška kilograma, već i povećava libido. Trening snage i kardio pomažu da se izbaci stres, a to zauzvrat smanjuje nivo kortizola. Povišen kortizol značajno smanjuje testosteron, a već smo utvrdili da je za seksualnu želju ovaj hormon presudan.

3. Joga

Studija iz 2010.  otkrila je da joga poboljšava sve seksualne funkcije kod muškaraca. Takođe, pošto joga uključuje istezanje i kontrolu protoka energije, ova praksa ima potencijal da poveća libido, kao i da vas učini fleksibilnijim. Takve promene bi trebalo da se dopadaju partneru. Ali pozitivna svojstva joge se tu ne završavaju. Postoji mnogo posebnih položaja koji mogu blagotvorno uticati na seks. Na primer, poza mačke i krave povećava fleksibilnost kičme i jača mišiće karlice. Veruje se da ovo pojačava orgazam.

4. Plivanje

Želite da povećate svoju izdržljivost, izgradite mišiće i uradite odličan kardio trening? Idite na plivanje. Nivo kondicije koji steknete zbog plivanja zaista vas čini boljim u krevetu – pokazala je Harvardska studija koja je uključivala 160 plivača starih od 60 godina. Ispostavilo se da je njihov seksualni život uporediv sa 40-godišnjim muškarcima koji ne plivaju. Takođe, naučnici su otkrili da plivanje pomaže da održite mišiće karlice u dobroj formi.

5. Kardio

Ima dobrih vesti za sve trkače. Kardio vežbe čine seksualni život boljim. Aerobik, aktivno hodanje, trčanje ili vožnja bicikla poboljšavaju cirkulaciju krvi. To je, pak, jedan od ključnih faktora tokom vođenja ljubavi. Dobra cirkulacija krvi smanjuje mogućnost erektilne disfunkcije kod muškaraca. Tokom seksualne aktivnosti uključeno je celo telo. Važno je da mišići i krvni sudovi rade na maksimalnom nivou.

6. Plank

Plank je savršena vežba za one koji žele da ostanu u formi u svakom smislu te reči.  Plank jača mišiće ramena, trbušnjake, butine i gluteuse. Sve ove mišićne grupe se koriste tokom seksa, pa je njihovo održavanje u dobroj formi posebno važno.

7. Čučnjevi

Nije tajna da uz pomoć čučnjeva možete postići zavodljivu formu, naročito zadnjice i butina. Međutim, koristi od njih su mnogo veće nego što se čini na prvi pogled. Kada se pravilno izvodi, ova vežba poboljšava izdržljivost i pokretljivost kukova, a takođe povećava libido, piše Lepota i Zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar