U trendu

Ovo je znak da ste upoznali svoju srodnu dušu, tvrde stručnjaci za veze

Kad čujete „srodna duša“, pomislite li na savršenu vezu bez problema ili poteškoća? Razmislite još jednom. Prema stručnjacima za veze, kada upoznate srodnu dušu, biti poguran i podstaknut na rast zapravo bi mogao da bude veliki deo jednačine. Zašto bi trebalo očekivati ​​da će vas vaša srodna duša pokrenuti?

Jedan od najvećih znakova da ste upoznali srodnu dušu je osećaj da vas se gura prema rastu, prema psihoterapeutkinji Anet Nunjez. „Ono što uvek kažem klijentima je da ako je ta duša u vašem životu, oni su tu da vas nauče lekciju. Oni su tu da vas nauče nešto o vašem životu. Iz toga možete nešto izvući“, rekla je.

Odnosi nisu statični jer mi nismo statični, a to uključuje i veze sa srodnim dušama. Uvek rastemo, razvijamo se i transformišemo se, a najbolji odnosi će nas gurnuti u smeru rasta za naš boljitak. I obrnuto, možemo nesvesno da podstaknemo druge, terajući ih da takođe rastu. Kada počnete da identifikujete svoje emocionalne okidače, često tako što vas pokreće vaša srodna duša, ovo je način na koji počinjete da radite van njih, piše Mind Body Green.

Kao što je terapeutkinja za parove Šeli Bular, prethodno napisala: „Lični razvoj znači rasti kroz stvari koje su nam najveći izazov. Naše duše čeznu za tim, a naše srodne duše su ljudi koji nam daju priliku da to uradimo pokrećući svoje probleme kako bismo ih postali svesni i stvorili drugačiju stvarnost.“ Iako nije uvek lako, to je neverovatno nagrađivan proces učenja, odučavanja i još više učenja. Dakle, u tom smislu, srodne duše zapravo dolaze u naše živote da nas nečemu nauče i podstaknu naš rast. I, važno je zapamtiti, srodne duše mogu biti romantične, ali takođe mogu biti prijatelji i porodica, možete imati više od jedne.

Kako to rešiti?

Prema Bular, ono što čini vezu sa srodnom dušom je činjenica da ste u mogućnosti da pređete preko problema koji se pokreću u vezi, birajući umesto toga ljubav. Kao što je Bular ranije rekla za, svesni parovi cene rast jer znaju da je to tajna održavanja veze na životu. „Iako je rast zastrašuju, jer nas vodi u nepoznato, par je spreman da teži širenju. Zbog toga veza održava prirodni osećaj živosti, a takođe i ljubav između para“, objašnjava ona. Dakle, ako otkrijete da ste sa svojom srodnom dušom u fazi u kojoj često izazivate jedno drugo, nemojte se plašiti da se priklonite tome. Postanite znatiželjni i počećete da ‘raspakujete’ upravo one stvari koje neprestano uzrokuju probleme u vašoj vezi.

„Ohrabrujem vas da budete vrlo iskreni prema sebi o svojim okidačima i načinu na koji reagujete na njih“, predlaže ekspertkinja za psihologiju Margaret Pol, dr. sc., u svojoj analizi emocionalnih okidača. „Čak i ako se ovaj pristup u početku čini grubim, pomoći će vam da naučite da budete saosećajniji sa samim sobom. Iskreno razmišljanje o svojim okidačima jedini je način da ih na kraju izlečite“, objasnila je. Slično tome, piše Bular, spremnost da pogledate svoju prošlost i sadašnje probleme unutar veze, i suočite se s tim temeljnim sistemima uverenja, put je do nove stvarnosti veze. „Disfunkcionalni obrasci će nestati,“ kaže ona, „ali samo kada prvo preuzmemo odgovornost za njih.“

Usput, ništa od ovoga ne znači da bi trebalo da ostanemo u turbulentnim ili nesrećnim vezama na neodređeno vreme; naprotiv, poenta je u tome da ili iscelimo odnos i krenemo ka zdravijim načinima međusobnog odnosa, ili uzmemo lekcije koje smo trebalo da naučimo iz veze izađemo jači i mudriji, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar