U trendu

Ovo su faktori koji smanjuju želju za seksom – i kod žena i kod muškaraca

Seks bi trebao biti zabavno iskustvo pa nema smisla uopšte razmišljati o tome da bi neko mogao da izgubi želju za njim, zar ne? Ipak, to je moguće, a razlozi mogu biti zaista različiti, prenose mediji u regionu.

Smanjeni seksualni apetit jednako pogađa muškarce i žene. Evo nekoliko činjenica koji mogu uticati na taj problem.

Menopauza

Nakon menopauze, žensko telo prolazi kroz brojne promene, koje se ogledaju i u smanjenoj proizvodnji estrogena. Estrogen je odgovoran za zdravlje vaginalnog tkiva i kontrolu ženskog polnog nagona, što znači da bi neke žene mogle osetiti smanjenu potrebu za seksom upravo zbog smanjenog nivoa tog hormona.

Trudnoća, porođaj i roditeljstvo

Trudnoća i hormonalne promene koje ona donosi takođe mogu uticati na ženski libido. Dete znači novu obavezu koju obično prate manjak sna, umor i stres, koji se odražavaju na seksualnu želju oba roditelja.

Lekovi

Antidepresvi, lekovi za smanjenje pritiska, pa čak i kontracepcijske pilule mogu negativno uticati na libido. Ako ste primetili takav problem, posavetujte se s lekarom, ali nikako nemojte na svoju ruku prestati uzimati terapiju.

Stres, anksioznost i problemi u vezi

Porodične i poslovne obaveze, briga za starije i raznorazni drugi problemi mogu umanjiti potrebu za intimnošću. Ponekad smo na kraju dana jednostavno preumorni za bilo što osim spavanja. Problemi u vezi poput prevare, svađe ili dosade mogu predstavljati dodatnu poteškoću jer smanjuju želju za seksom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar