U trendu

Ovo su stvari koje žene stvarno žele tokom seksa, tvrdi novo istraživanje

Ko god se nada da će zadovoljiti ženu, trebalo bi da vodi računa o njenim ličnim preferencijama, tako barem tvrde stručnjaci koji kažu da su napokon otkrili šta žene stvarno žele u seksu, prenosi Independent.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sex & Marital Therapy otkrilo je da, iako žene kao grupa vole niz različitih stimulacija, imaju vrlo specifične potrebe – njih 41 posto preferira jedan stil dodira. Stoga rezultati ovog istraživanja osporavaju pogrešno, ali uobičajeno mišljenje da postoje univerzalni seksualni dodiri koji deluju na sve.

S druge strane, podaci takođe pokazuju da postoje određeni stilovi dodira koji žene češće preferiraju, gde je važno proučavanje seksualnog užitka, a ne samo seksualnih problema. To znači da bi ljubavnici trebalo da komuniciraju o stimulaciji koja deluje za njih i nadaju se da će uspeti da nauče da izvršavaju te konkretne radnje, prenosi Večernji list.

Prema istraživanju, skoro 75 posto žena potrebna je stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam u seksu i kako bi se osećale bolje tokom orgazma, dok je samo 18 posto žena reklo da je za postizanje orgazma dovoljna samo vaginalna penetracija. Zato žene koje ne doživljavaju orgazam u seksu često žude za drugačijom stimulacijom ili oralnim seksom. Ipak, više od 50 posto žena neće svog partnera tražiti takvu stimulaciju jer strahuju da bi to predugo trajalo i stvorilo pritisak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar