Parovi koji ovo rade – srećniji su

Hm, je li to slatko ili je naporno ili čak iritantno sladunjavo? Štogod mislili o tome, jedno istraživanje nedavno je pokazalo da parovi koji tepaju jedno drugom imaju bolju vezu.

Postoje dva tipa parova na ovom svetu: oni koji vole tepanje i „slatke“ nadimke i koriste ih kako bi pokazali svoju privrženost jedno drugome u svakoj prilici, a tu su i oni kojima se okreće želudac kad im neko kaže „ljubavice moja“ ili „žabice“.

Međutim, kako se ispostavilo, postoji prilično dobar razlog da tepanje dodaš u svoj vokabular: tepanje zapravo ukazuje na to da ti i tvoj partner imate jaku vezu.

Jedan internet portal ispitao je više od 1.000 osoba starosti između 20 i 71 godine. Otkrili su da neverovatnih 87 posto Amerikanaca naziva partnerku raznim „slatkim nazivima“, a 16 posto ih je zadovoljnije vezom zbog toga. Najpopularniji izbor su bili „slatkica“, „princeza“ i „medena“, dok su „komad“, „tatko“ i „tatice“ bili najmanje povoljni izbori.

Pa kako to tačno funkcioniše, pitate se?
Hm, izgleda da tepanje podstiče osećaj intimnosti, kao i vašu emocionalnu povezanost. „Pod pravim okolnostima, to može biti znak da ste se dovoljno ugodno družili kako biste razvili jezik ljubavi.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.