U trendu

Partner ili partnerka ima zaraznu bolest (2)

Dešava se da partner ili partnerka s kojima zajedno živite dobiju neku zaraznu bolest koja ne zahteva bolničko lečenje, ali koju je neophodno odležati u krevetu, uz svu pažnju i brigu koju ste u stanju da pružite. Juče smo pisali o nekim čestim stavkama tokom takve bolesti, a danas evo još nekih.
Da li je seks dopušten? Ovo, naravno, pod pretpostavkom da je bolesnik fizički ipak sposoban za seks i raspoložen za to. Ako ste bolesni, suzdržite se od seksualnih prohteva – ne želite da povećate šanse da zarazite voljenu osobu, zar ne? Ukoliko ste zdravi, i tu bi bilo dobro suzdržati se čak i ako su bolesni partner ili partnerka voljni; ili, bar, sačekajte da im temperatura spadne na manje od 39 stepeni Celzijusa, izbegavajte kontakt licem u lice – i nemojte biti iznenađeni ako se i vi razbolite.
Maramice. Znamo da ima onih koji će upotrebljene papirne maramice samo bacati na pod. Nemojte! Znamo da niste ni za šta, da se grozno osećate, da vam je već dosta svega, ali kako biste se vi osećali da morate da skupljate tuđe slinave maramice s poda? Bacite ih u kantu, toliko valjda možete. A ako ste zdravi: smestite korpu za otpatke pored kreveta s obolelim partnerom ili partnerkom.
Da li treba da se sklonite? Ako ste bolesni, kuda biste išli? Ostanite u krevetu, i nemojte ga napuštati još 24 sata nakon što vam temperatura spadne. A ako ste zdravi, spremite sebi udobnu obuću i dosta brige i strpljenja. Redovno nabavljajte papirne maramice, higijenska sredstva, potrebne lekove i dosta tečnosti, i spremajte hranu koja će voljenoj osobi pomoći da ozdravi, prvenstveno supu. Bez obzira na to kakav je inače raspored u kućnim poslovima, dok je voljena osoba bolesna, oni su na vama; ukoliko ste odrasla, zdrava osoba, sposobni ste da ih obavite, a zaista ne bi bilo u redu da voljenu osobu, čim se malo oporavi, sačekaju planina neopranih sudova, dve korpe pune prljavog veša i kuća neuredna kao da u njoj obitavaju papkari od kojih se pravi šunka, a ne ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar