U trendu

Pažljivo s pričom o bračnim svađama

Ima onih koji su skloni tome da se o svojim bračnim razmiricama jadaju na sve strane – ili, ako ne na sve strane, onda bar nekom bliskom, bliskoj prijateljici ili majci. Nije dobra ideja raditi tako nešto, kako zbog vas samih i zbog vaše veze, tako i zbog osobe kojoj se jadate.
Skoro da i nema bračnih (ili vanbračnih) partnera koji se bar nekom prilikom nisu posvađali. I, kad imate problem, može da vam bude lakše ako se nekome izjadate. Ipak, razmislite o osobi kojoj se jadate. Recimo, o vašoj majci, koja brine o vama i ne voli da čuje da imate probleme. Vi se njoj izjadate zbog sukoba koji ste imale sa suprugom, i ona se zbog toga "ždere". Vi se onda sa suprugom pomirite, kako to obično ide – a vaša majka se i dalje "ždere", i dalje u sebi čuje reči koje ste u ljutini izrekle. Vama je bolje, ali je njoj i dalje teško.
Pored toga, ako redovno u trenucima ljutine bliskim ljudima pričate kako vam je u braku loše, oni će steći utisak da vam je zaista loše. Videće te trenutke kad ste besni, ali ne i one kada se na kauču srećno ušuškavate s voljenom osobom. I, kako im je stalo do vas, kako žele da vas podrže, tako će biti na vašoj strani kad im pričate loše o suprugu – i mogli bi da nastave s takvom pričom i onda kad ste svojim suprugom zadovoljne, kad se osećate srećno što ste s njim (slično može da bude i s muškarcima koji se žale na svoje supruge). Vremenom, reči bliskih osoba vam se uvuku, pa počnete da vidite probleme i nesreću i tamo gde ih nema. I vaša veza s voljenom osobom slabi.
Zato, pokušajte da se suzdržite od takvih priča. Zbog svih uključenih. Sukobe rešavajte, ili čekajte da prođu (nekad je dovoljno samo sačekati), a nagomilanu negativnu energiju izbacite na neki drugi način, ne žalbama (fizička aktivnost jako lepo pomaže u takvim situacijama – a i zdravija je). Na taj način, čuvate sebe, svoj brak, voljenu osobu, kao i osobe kojima biste se inače žalile – a ako negativnu energiju izbacujete rekreacijom, i poboljšavate svoje zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.