U trendu

Pažljivo sa sapunom: Ovako se pere vagina!

Da li ste se nekada zapitale da li pravilno perete intimne delove? Predstavljamo vam savete koje svaka žena mora da primeni kada je reč o higijeni vagine.

Postoje određena pravila na koja treba da obratite pažnju kada je nega vagine u pitanju.

„Unutrašnjost vagine ne morate da perete. Ostavite je na miru, jer se ona iznutra čisti sama. U tome joj pomažu dobre bakterije koje se zovu laktobacili i koji čuvaju kiselost vagine i bore se protiv virusa“ kaže dr Dženifer Gunter.

Svakodnevno nam se nudi veliki broj preparata za kupanje, ali Dr Gunter savetuje da spoljašnjost vagine perete samo toplom vodom.

Sapun pažljivo birajte. Ako koristite sapun za pranje intimnih delova tela, birajte onaj koji može najmanje da šteti, jer postoje oni mogu da naruše prirodnu PH vrednost i isuše kožu.

„Budite oprezni sa sastojcima u sapunu i gelovima za kupanje. Savet je da ako perete sapunom vaginu, birate onaj sa maslinovim uljem“, kaže doktorka.

Foto: Dannymoore1973/Pixabay.com

S obzirom na to da smo svakodnevno izloženi velikom broju reklama, kupujemo proizvode koje nam se nude, a da ne proverimo prethodno sastojke. To obavezno radite, jer preparati mogu da naruše prirodnu PH vrednost.

Vaša koža „tamo dole“ je osetljiva i kao i svaki drugi deo tela, što je više perete više skidate prirodne sastojke koji je štite i iritirate je. Dovoljno je da vaginu perete jednom dnevno, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)