Pet stvari koje žene ne smeju da rade nakon vođenja ljubavi

Kad razmišljate o najopuštenijim trenucima, onaj odmah nakon seksa verovatno je na vrhu lestvice. Međutim, treba pripaziti jer u tom post-orgazmičnom vremenu, postoji nekoliko stvari koje dame nikako ne bi smele da rade.

Kad je vagina navlažena, natečena i iziritirana od trljanja, to menja način na koji reaguje na spoljne uticaje. Baš zbog toga ovo treba izbegavati.

Nikako nemojte zaboraviti da odete u toalet

Pod ovo mislimo na malu nuždu. Za vreme penetracije, bakterije dolaze do mokraćnog kanala. Zato od previše seksa možete dobiti urinarnu infekciju. Dakle, kad završite s vođenjem ljubavi, skoknite do WC-a i urinirajte.

Nemojte se tuširati gelom

Iako neke žene odmah nakon seksa imaju potrebu za pranjem, ginekolozi savetuju da to izbegnete jer je potpuno nepotrebno. Zašto? Ne samo da možete dobiti alergijsku reakciju ako koristite sapune koji u sebi imaju jake hemikalije, već možete izazvati i suvoću vagine. Zato se radije “zaštitite” lubrikantom, a pošto je vagina organ koji se sam čisti, sve što ne treba da bude unutra, izaći će napolje. Korišćenjem sapuna na iritiranu kožu nakon seksa i natečenu vulvu, možete izazvati neželjene reakcije. Ginekolozi kažu da nešto što ne bi stavili u usta, ne bi trebalo da prinosite blizu vagine.

Nemojte spavati u seksi donjem rublju

Pamučno donje rublje je OK, u njemu telo može disati, ali svi ostali materijali nikako! Nakon seksa telo je vlažno i toplo, a veštački materijali u sebi zadržavaju vlagu pa možete dobiti gljivične infekcije.

Kupati se u đakuziju

Iako ovo možda zvuči kao super aktivnost nakon seksa, imamo loše vesti… Kad vulva nabubri zbog seksualne stimulacije povećava se verovatnoća da ćete dobiti infekciju. Ako ste u đakuziju s partnerom, velika je verovatnoća da će u dodir s vašom vaginom doći i bakterije s njihove kože i anusa. Isto tako, kad ste u vodi, to povećava osetljivost delova vašeg tela na bakterije jer se smanjuje automatska antibakterijska zaštita na koži, piše Zadovoljna.hr

Brisati se vlažnim maramicama

Ako ste osetljive na alkohol, glicerin, mirise ili neke ulje, vlažne maramice mogle bi uzorkovati alergije. Bolje odaberite dobri stari toalet papir i dobro osušite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.