Peting, neking – o čemu se radi?

Kada se priča o seksu, najčešće se misli na penetrativni seks, ređe na oralni. Ono što se još manje spominje – bez obzira na to što to svi rade – i što, „zvanično“, i ne spada u seks, jeste peting. Ipak, s petingom sve počinje. Veoma mladi parovi, koji se još uvek ne upuštaju u penetrativni seks, uživaju u petingu. Kasnije, na peting neki parovi zaborave – neopravdano, jer i peting može da pruži veliko zadovoljstvo, a ponekad čak i veću intimu nego penetrativni seks.

Nekad se uz pojam petinga spomene i neking. Pošto uz „neking“ najčešće ne ide nikakvo objašnjenje termina, to ume da izazove zbunjenost i pitanje ima li neking nekakve veze s petingom i kakva je uopšte razlika. Da li se radi o različitim tehnikama, različitom načinu dodirivanja, ili… Ukoliko su ova dva pojma nekad i vas zbunila, evo objašnjenja.

U peting spadaju najrazličitiji dodiri i maženja – praktično, skoro sve osim samog penetrativnog seksa. Tu spada i međusobno dodirivanje i nadraživanje intimnih organa; za peting nije neobično da se završi orgazmom oba partnera (ne nužno istovremenim orgazmom, naravno). Ima čak i odraslih parova koji, zato što žena ima preveliki strah od penetrativnog seksa, ili zato što oba partnera imaju preveliki strah od polno prenosivih bolesti, praktikuju samo peting i seksualnu želju zadovoljavaju isključivo petingom.

Što se nekinga tiče, i on uključuje dodirivanje i maženje. Međutim, to dodirivanje i maženje svodi se samo na delove lica i na grudi – polni organi se ne dodiruju. Naravno, i neking je prijatan – koje maženje, izuzev neželjenog, to nije – ali se, za razliku od petinga, veoma retko završava orgazmom (orgazam je moguć isključivo kod osoba s veoma razvijenom i aktivnom maštom).

Neking bi se, ako želite, mogao nazvati svedenim petingom. Neki bi rekli, malo maženja i ništa više. To „ništa više“ važi ukoliko neking posmatrate isključivo iz ugla seksa – malo maženja može biti veoma mnogo u razvijanju bliskosti i ljubavi među partnerima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.