U trendu

Pilula ili kondom

Bizarnosti nikad dosta, a ova nam dolazi iz Kanade. Jedan Nigerijac je deportovan iz ove zemlje zato što mu nisu bile poznate podrobnosti vezane za kontraceptivnu metodu koju on i njegova supruga koriste. Ako ste nekada mislili da su pitanja iz „Zelene karte“ preterivanje i karikatura stvarnog pristupa imigracionih službi, očigledno ste se prevarili.

Stenli Egbon (Stanley Egbon) se, kako bi dobio dozvolu za stalni boravak u Kanadi, 1999. oženio svojom „sponzorkom“ iz Toronta. Ovaj par je, međutim, očigledno postigao mnogo manji stepen integracije nego Žerar Depardje i Endi Mekdauel, s obzirom na to da, primera radi, nisu znali koju vrstu kontracepcije koriste, šta rade za Božić niti koliko su platili automobil.

Svako normalan bi pomislio da posle ovoga čak ni čovek vrlo skromnih intelektualnih potencijala nema baš „materijala“ da pretpostavi da je ovo dvoje ljudi živelo zajedno u prethodne tri godine, no advokati su čudo – pokušavši nemoguće, nastojali da ubede sudiju kako je to „irelevantno“.

Žena je, naime, tvrdila da muž koristi kondom, a muž da žena pije pilule za kontracepciju. Posle ovako šokantnog gafa, sudija Eleonora Doson (Eleanor Dawson) je izjavila kako „ovaj brak nije stvaran, a sklopljen je isključivo kako bi Stenli dobio dozvolu za ulazak u Kanadu“.

Stenlijev advokat je, kao da mu nije bilo dosta, istrajavao na tome da par, zapravo, koristi različite kontraceptivne metode, no kanadsko pravosuđe je pokazalo da i ono konja za trku ima: Dosonova je, tvrdoglavo kao mazga, insistirala na tome da bi suprug, ipak, trebalo da zna da li koristi kondom ili ne. Kakva cepidlaka!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.