U trendu

Pitaju vas zašto ste još uvek same

Nije mali broj dama koje su doživele da im pitanje iz naslova bude postavljeno ovom ili onom prilikom – a veoma je mali broj dama koje to pitanje nije bar malo iznerviralo. Izbegavajte takva pitanja, neučtiva su, previše zadiru u lično, a ako nešto baš želite da saznate (iako vas se to uopšte tiče), postoje i drugi načini.
Nekada je to pitanje postavljeno u pokušaju muvanja, nešto kao: "Kako to da je tako lepa žena sama?". Malo koja žena s imalo samopoštovanja će "pasti" na nešto takvo, jer pitanje implicira da je normalno da žena koja nije lepotica bude sama, kao i da onog ko je pitanje postavio zanima pretežno izgled. U srednjoškolskim, nekad i studentskim "muvanjima", takvo pitanje može da "prođe"; u godinama nakon toga, onaj ko ga postavlja najčešće bude viđen kao nezreo i neinteresantan.
Međutim, kada neko ko je "klinac" (fizički ili mentalno) postavi takvo pitanje, to je znatno prijatnija varijanta nego kada ga postavi "dobronamerna" osoba. Zaista, zašto ste same? Možda zato što u ovom trenutku to i želite. Možda zato što još niste naišle na pravog. A ako jeste u potrazi za nekim s kime biste želele da budete, pitanje zašto ste same može se činiti besmislenim – ima dama koje na to pitanje pomisle da, kad bi znale odgovor na njega, ne bi ni bile same.
U svakom slučaju, neučtivo je nekome postaviti toliko lično pitanje. A neretko ga postavljaju oni koji tu osobu i ne poznaju dovoljno, niti su dovoljno bliski s njom da bi mogli da postave bilo kakvo lično pitanje (na primer, dalja rodbina koja bi da i tu damu vidi udatu i okruženu potomstvom).
Šta odgovoriti na takvo pitanje? Nasmešiti se, reći nešto neodređeno (nekad upali ako kažete da niste još našle nekog kao što je muž te koja pita, nekad je takav odgovor bolje izbegavati) i promeniti temu. Po potrebi, promeniti i sagovornike. Valjda tu ima i nekog kome nije glavna briga kada ćete se vi udati i roditi desetoro dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar