Pobediti nervozu pred prvi sastanak

Nervozu pred prvi sastanak ne osećaju samo tinejdžeri; osećaju je čak i neki koji za sobom imaju "mali milion" prvih sastanaka. Nekada ta nervoza bude toliko jaka da osobi koja je oseća pozli, možda se i ispovraća. Srećom, nije je nemoguće pobediti, ili bar svesti na neku prihvatljivu meru.
Veoma često, čak i ako osećamo samopouzdanje kad se o drugim stvarima radi, pred prvi sastanak to samopouzdanje nestane, i samo nam padaju na pamet najrazličitiji razlozi zbog kojih se nećemo dopasti osobi s kojom izlazimo – i, neretko, upravo taj strah dovede do toga da sastanak prođe loše. Možda ne zbog bubuljice koja nam je iskočila pred sastanak (zar u ovim godinama!), već zbog toga što više razmišljamo o tome kako ta bubuljica izgleda nego što obraćamo pažnju na sagovornika. Zato, pred prvi sastanak, setite se gomile vaših dopadljivih osobina – možete i da ih zapišete.
Kad smo kod zapisivanja: zapišite i šta je to što vas plaši. Vrlo je moguće da ćete tokom tog procesa i sami videti koliko je velika većina tih strahova iracionalna – na primer, toliko će mu biti odbojna bubuljica koja vam je iskočila da će smesta pobeći od vas.
Pozovite prijatelja ili prijateljicu koji će vas ohrabriti, za koje znate da će vam reći nešto u stilu: "Samo napred, oborićeš ga/je s nogu!" Vi znate da to ne ide baš tako lako, zna to i vaš prijatelj ili prijateljica, ali svejedno prija da čujete tako nešto.
Smislite nekoliko stvari koje možete da pitate ako dođe do neprijatne tišine. To mogu da budu potpuno neobavezne stvari, ništa značajno, recimo, kakav mu se hamburger najviše sviđa, koje bi ime dala svom psu ili mački – osoba s kojom ste izašli ceniće vaš trud da održite razgovor, kao i to što ste je poštedeli toga da sama smišlja način da to uradi.
Duboko udahnite nekoliko puta. To ste sigurno hiljadu puta čuli – s dobrim razlogom. Funkcioniše. Nekoliko puta duboko udahnite i polako izdahnite, i osetićete da se smirujete.
Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.