U trendu

Pogrešni razlozi za vezu (2)

U idealnom slučaju, u ljubavnu vezu se stupa onda kad vam je život lep i ispunjen i takav život želite da podelite s još nekim, unevši tako sreću u život te osobe i povećavši sopstvenu. Život je retko u toj meri idealan, što ne znači da je loše stupiti u vezu kad nije baš takav, ali neki razlozi za nalaženje partnera/partnerke su definitivno loši.
„U tim ste godinama“. Koje god godine to bile. Nekada osećamo užasan pritisak da budemo u vezi jer se smatra da nam je vreme, da mladost prolazi… Postoje biološki razlozi za idealno vreme za rađanje dece, ali zdrava i vesela deca budu rođena i van tog idealnog okvira. A što se ljubavi tiče, možete se zaljubiti i sa sedam i 77 i 107 godina. Sa sedam godina teško da ćete biti u vezi, ali, ukoliko ste odrasli, zaista ne postoji idealno vreme za ljubavnu vezu, a znatno su vam bolje šanse da budete srećni ako ste emotivno sazreli za ljubavni odnos s nekim i ako se u vezu upustite onda kada ste vi spremni – kada god da to bude.
Želite da vam neko sredi život. O tome se stalno priča – jer je istina. Sami ste odgovorni za svoju sreću i krajnje je nefer i beskorisno tu odgovornost prebacivati na nekog drugog. Biti s nekim u vezi kako biste se osećali motivisano da ostavite pušenje, plaćate račune na vreme ili više izlazite i družite se s ljudima nije fer ni prema toj osobi ni prema vama samima – svaljujete na tu osobu odgovornost za nešto za šta ona nije odgovorna, a sami ispadate nesposobni. Ukoliko ne umete sami da vodite računa o sebi, teško da ikome možete biti ravnopravan partner/partnerka, možete da budete samo teret.
Želite da unapredite karijeru. Postoje veoma ružni nazivi za one koji se u vezu upuštaju iz navedenog razloga. Neki bi to nazvali „mešanjem posla i zadovoljstva“; mada treba da uživate u svom poslu, to ne znači da je ovo dobar način da to postignete. Time biste partnera ili partnerku samo iskoristili i povredili, a vaša profesionalna reputacija bi bila, blago rečeno, kompromitovana. Budite iskreni kad se radi o tome koji su vam trenutno prioriteti – ako vam je u ovom životnom periodu znatno bitnije da vam posao dobro ide nego da budete dobar partner/partnerka, ne bi bilo loše da napravite pauzu u ljubavnom životu (ne odnosi se na situacije kad ste već u ljubavnoj vezi, tada je potrebno, koliko god je to moguće, izbalansirati poslovni i ljubavni život).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.