Pogrešno pitanje nakon seksa

Postoje neke teme o kojima muškarci ne vole da razgovaraju. Žene sa svoje strane osećaju potrebu da o tim stvarima pričaju. Onda se dovijaju, traže neko vreme kada je njihov dragi opušten i relaksiran i voljan da razgovara, i tada mu postave pitanje za koje znaju da će ga podstaći da razmišlja o nečemu o čemu baš i ne želi da razmišlja. Teoretski, to je dobra taktika. U praksi, neka pitanja i neke relaksirane situacije ne bi trebalo kombinovati.

Recimo, žene često vole da razmišljaju unapred (to je uopštena priča – može se desiti i da muškarac razmišlja unapred, a da žena živi „od danas do sutra“) i da se u tom razmišljanju zapita na šta će ličiti njihova veza kroz pet godina. Takvo pitanje, naročito ako ga muškarac nije već sam sebi postavio, može da dođe kao šok i zato se žena opredeli da ga postavi onda kada je muškarac potpuno opušten i relaksiran – nakon vođenja ljubavi.

Ukoliko muškarac uopšte nije razmišljao o tome – to ne mora da znači da ne želi dugu vezu, već samo da još uvek nema dugoročan plan – ovakvo pitanje nakon vođenja ljubavi može ga naterati da bukvalno iskoči iz kreveta. Jeste, relaksiran je on posle seksa – i želi da relaksiran i ostane. Da se, recimo, obmota oko voljene osobe i odrema pored nje ili da lenjo razmišlja o tome čega slatkog ima u frižideru. U takvom trenutku on nipošto ne želi da razmišlja o nekim teškim i ozbiljnim temama – a dugoročna prognoza veze (po mogućnosti, lepa i bez ikakvih „nepogoda“) je prilično ozbiljna tema.

Što se muškaraca tiče, teške i ozbiljne teme trebalo bi ostaviti za neko kasnije vreme. Da ih konkretno pitate koje, ne bi znali ni sami da vam odgovore (januar 2020?), ali, u svakom slučaju, za kasnije.

Šta učiniti ako želite odgovor na takvo pitanje? Postavite ga u neko vreme kada je on relaksiran, to je dobra ideja – ali ne nakon vođenja ljubavi. Neko drugo „opušteno vreme“ je bolje – bilo koje drugo vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.