U trendu

Pokušati sa tri sastanka pre odustajanja

Nekada prvi sastanak s novim muškarcem ili novom ženom ispadne fenomenalno, kao da vam se smesta "sve kockice slože", i veza lepo krene dalje. Nekad ne bude fenomenalno, ali lepo prođe, i nastavite da se viđate. A nekad ispadne jako loše – i odustanete. Stručnjaci predlažu da pokušate sa tri sastanka s nekom osobom pre nego što konačno odustanete.
Naravno, ako se ta osoba nasilno ponaša, ako je alkoholičar, narkoman, kockar, ako se bavi kriminalom, sastanak bi trebalo završiti što pre i pobeći od nje – ne želite da i vas uvuče u tu vrstu problema. Međutim, ako se ne radi ni o čemu toliko drastičnom, a sastanak ne prođe baš sjajno, mogla bi da bude dobra ideja da toj osobi pružite još jednu ili dve šanse. Da izađete i na drugi sastanak, pa i na treći, i da tek tada odlučite hoćete li se i dalje viđati.
Dešavalo se ljudima da im prvi sastanak loše prođe – recimo, on maltene ni reč ne prozbori, bude puno neprijatne tišine, i ona se pita šta uopšte traži s njim. Onda razmeni još neki mejl s njim (preko mejla nije toliko ćutljiv), izađu, još jednom i još jednom – i završe u veoma srećnom braku.
Takve priče nisu ništa neobično. Prvi sastanak može lako da ispadne loše, nekad zato jer se neko unervozi, nekad zato jer je neko imao jako loš dan, a nije se na vreme setio da sastanak odloži, ili nije želeo da ga odlaže. Dešava se. Ljudi smo, grešimo, i nismo uvek u svom najboljem izdanju, pa ni u onim prilikama kad nam je naročito stalo do toga da se pokažemo što bolje možemo.
Zato, i toj osobi s kojom vam sastanak nije dobro ispao pružite priliku. Izađite još dva puta s njom. Moguće je da ni tada neće dobro ispasti – tada ćete bar znati da ste pokušali. A moguće je i da će vam kasnije, kad budete u srećnoj vezi, biti jako drago što ste toj osobi dali još jednu šansu – ne želite ni da zamišljate šta bi bilo da ste odustali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.