U trendu

Posao u drugom gradu

Ponuđen vam je posao, i to ne bilo kakav posao, već posao iz snova – ili nešto vrlo blizu tome. U svakom slučaju, ponuda je dovoljno dobra da vas oduševi. Postoji samo jedan problem: taj posao je u drugom gradu. Stvarno želite taj posao, baš mu se radujete. Ipak, sada treba i vašem dragom ili vašoj dragoj saopštiti vesti… Niste sigurni ni kako će reagovati, ni kako to da im uopšte kažete.

S jedne strane, sigurno će im biti drago što ste dobili posao kakav želite – onda kada prvi šok od saopštenja da se selite u drugi grad (ili da ćete svakodnevno putovati u drugi grad) prođe. Budite spremni za taj prvi šok i ne zamerite im zbog toga, jer je prva reakcija svakog ljudskog bića (s mogućim izuzetkom svetaca) na takve vesti razmišljanje kako će se ta velika promena odraziti na njihov sopstveni život. Za vas, ta poslovna ponuda je velika šansa da se bavite onim čime zaista želite, i zato vas raduje; za vašeg partnera ili partnerku, vest koju ste im saopštili značiće da će biti odvojeni od voljene osobe (shvatanje koliko vama znači ta ponuda dolazi kasnije).

Zato, ne bi bilo loše da razmislite unapred, tako da možete da pokažete partneru ili partnerki da ste već razmišljali i o tome kako će ta promena uticati na vašu vezu. Objasnite im da taj posao vama jako mnogo znači, da ćete na tom poslu biti znatno srećniji nego što ste sada – i da ćete samim tim i njima moći više da pružite.

Ako želite da i vaš partner ili partnerka pođu s vama, pa, to je sasvim normalna želja – ali nemojte to izgovarati. To je predlog koji voljena osoba treba sama da iznese, ako želi. Ukoliko to predložite vi, voljena osoba mogla bi da stekne utisak da je prisiljavate na nešto za šta još uvek nije spremna; ili da smesta mora da se izjasni o tome, a još nije ni počela da „vari“ novosti niti da razmišlja o tome kako da se prilagodi promeni.

Ovo je vrsta novosti koju treba saopštiti obazrivo, s akcentom na to da će promena usrećiti i voljenu osobu, ne samo vas – a sledeći korak je na vašem partneru ili partnerki. Vaše je da sačekate njihovu reakciju. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.