U trendu

Prebrzo, presporo…

Kaže se da na početku veze ne treba žuriti, kako ne bi ispalo da ste prenapadni i kao da samo na jedno mislite. A opet, nekada se osoba s kojom izlazite uvredi ili se pita o čemu se radi ako suviše oklevate. Balansirati između onog što nije ni previše brzo i previše oklevanja može da bude prilično nezgodno.
Ako prebrzo počnete s fizičkim kontaktom, naročito onim koji se smatra intimnim, to osobi s kojom ste izašli može da bude odbojno. Ne samo ženi; ima i muškaraca koji ne vole da ona prerano počne da ih dodiruje i koje takav njen postupak može da navede na negativno mišljenje o njoj, kao i da se upitaju šta je to što ona misli o njima. S druge strane, ako previše oklevate s fizičkim kontaktom, osoba s kojom ste može da pomisli da niste zainteresovani, da vam nije privlačna, da samo čekate priliku da "zbrišete"… I onda se zbog toga unervozi, loše se oseti, vi primetite da nešto nije u redu i, sasvim moguće, dodatno usporite kako biste joj pružili priliku da se opusti, ona to shvati kao potvrdu toga da vam nije privlačna ili da niste zainteresovani, i ispadne jedan veliki nesporazum.
Ali, vama ta osoba jeste privlačna, samo ne volite da žurite s tim stvarima, lepše vam je kad potraje, kad raste slatko iščekivanje i nestrpljenje, i zaista želite da bolje upoznate tu osobu pre nego što dođe do nečeg fizičkog, to je za vas veliki korak! Ili, to što vi "brzate" nije znak nepoštovanja ni toga da samo na jedno mislite, nego je vama fizička komponenta veoma bitna, i sam dodir vam je veoma bitan, i važno vam je da ste u tome kompatibilni s osobom s kojom izlazite, niste u stanju da zamislite odnos bez toga – a da tu osobu ne poštujete, ne biste ni želeli dodir s njom. Šta u takvim situacijama? Ipak se folirati, kalkulisati kada ćete šta uraditi, ili biti svoj?
Konačna odluka je na vama, naravno, i nemoguće je unapred znati šta će funkcionisati s nekom osobom, ali je vrlo često najbolje iskreno biti svoj – i, takođe, u razgovoru pomenuti osobi s kojom ste izašli šta ovo ili ono znači za vas. Šta čekanje znači za vas i zašto ste za to, šta dodir znači za vas i zašto ste za to. Naravno, treba saslušati i tu osobu, videti šta njoj znači šta. Tako bi mogli da se izbegnu nesporazumi, a onda i usklađivanje dođe lakše, jednom kada oboje znate da nikakvih tu negativnih misli nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.