Preći s prijateljstva na nešto više (1)

Nemalom broju dama se desilo da se zaljube u dobrog prijatelja. Tada počne da predstavlja glavobolju, ako ste dugo bili prijatelji, ako ste bili kao brat i sestra, kako da vas on vidi kao osobu za koju bi mogao da se zainteresuje u ljubavnom smislu. Evo nekih predloga kako da to postignete.
Obraćajte mu se njegovim imenom. Moguće je da do sada imate gomilu drugarskih nadimaka za njega i da vam je lepo da ih koristite, ali drugarski nadimci mu šalju pogrešnu poruku (to jest, poruku koja je postala pogrešna): da ga vidite kao prijatelja ili brata, a ne kao muškarca s kojim biste želele vezu. Super je što ga vidite i kao najboljeg prijatelja i što osećate da možete da mu verujete kao rođenom bratu, ali ako ga nazivate "ortak" ili "moj veliki bata", smatraće da ga samo tako i vidite. Obraćanje imenom otvara i druge mogućnosti, a već to što ste promenile način obraćanja privući će mu pažnju.
Ako ste bliski kao prijatelji, verovatno imate i dosta zajedničkih aktivnosti… Prijateljskih. To je super, ali uključite povremeno i neke aktivnosti koje bi mogle biti shvaćene kao pokušaj ulaska u romantične vode. Recimo, večera u nekom lepom restoranu (ne nužno skupom) uz dobro vino. Ili zajedničko putovanje nekud. Jedna dama je tako s prijateljem otputovala u obližnji grad na rođendansku proslavu prijateljice. U vreme kad su se vraćali, bili su i više od prijatelja, a uskoro će se i venčati. Letnje vreme može tu lepo da vam posluži da zajedno otputujete na mali odmor.
Pokažite odećom da ste žensko. Ne kažemo da treba u potpunosti da promenite svoj stil niti da odjednom izigravate nekakvu vamp-zavodnicu, ali ako je navikao da vas viđa u farmerkama, obucite suknju. Verujte, primetiće to istog trenutka i odmah će se upitati šta bi ta promena mogla da znači.
Ima onih koji predlažu da povremeno izađete i s nekim drugim interesantnim muškarcem; ukoliko vas prijatelj s kojim želite vezu pita za te izlaske, to bi moglo da znači da proverava kakva mu je konkurencija. Međutim, takav postupak je mač sa dve oštrice – on bi mogao da zaključi da sve te promene na vama znače da ste zainteresovane za nekog muškarca – i to za nekog drugog, a ne za njega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.