Previše „fini“ za dobar seks

Upoznate muškarca ili ženu koji vam se baš dopadnu i ispadne da se fenomenalno slažete. Srodne duše, moglo bi se reći, i baš onakve osobe kakve ste zamišljali da biste voleli da se s njima skrasite jednog dana – pravi odgovorni bračni partner i uzoran roditelj. A onda ispadne da vam je seks sasvim prosečan.
Ne mislimo tu na loš seks, nego baš na prosečan. Funkcioniše to, nema odbijanja, "glavobolja", niko nije sebičan, oboje se trudite, sve teče glatko… I sve je nekako mlako. Nema hladnoće, ali nema ni vreline – sve je nekako sobne temperature (onako prijatno zagrejana soba, ni prevruće ni previše hladno). Znate dovoljno da ne biste očekivali da vam vođenje ljubavi svaki put bude fenomenalno, ali s ovom osobom fenomenalno nije nikad. Varnice, hemija, šta god bilo potrebno za odličan seks, između vas dvoje jednostavno ne postoji.
Skoro da poželite da vam je seks katastrofalno loš. Tada biste mogli da se, kao razumni ljudi, rastanete – ako je baš katastrofalno loše i redovno vas ostavlja frustriranim, to što ste inače srodne duše moglo bi da ne bude dovoljno da zadovolji sve vaše potrebe. Međutim, nije katastrofalno loše i prosto vam je bez veze da se rastajete s osobom s kojom se inače fenomenalno slažete – kada ćete ponovo sresti srodnu dušu? A opet, ne mili vam se ni da ceo život provedete bez stvarno dobrog seksa.
Ovakav problem se naročito često dešava onima koji se trude da se prikažu kao fini, koji ne dopuštaju strastima da se rasplamsaju kako ne bi ostavili utisak divljaka ili divljakuše i koji i kao partnera ili partnerku traže nekog finog, ko bi bio uzoran roditelj i bračni partner. A uz prečesto viđenje seksa kao nečeg prljavog, može se desiti da podsvesno smatrate da osoba koja je strastvena u krevetu ne može da bude dobar suprug/supruga i dobar otac/majka – a naravno da može, jer nije nikakav nemoral uživati u seksu.
Neki ljudi se opredele da ostanu u vezi sa srodnom dušom prema kojoj ne osećaju strast. Te veze neko vreme mogu da funkcionišu, ali se i prečesto završe prevarom jedne ili druge strane – prevarom s nekim seksualnim "bezobraznikom" ili "bezobraznicom", sa strastvenom osobom koja ume da žestoko uživa u seksu i da na seksualnom planu pruži jako mnogo toga. U ovakvoj prevari u principu je samo "nevaljali" seks ono što se traži, tako da to najčešće bude s osobom sa kojom se partner koji vara inače ne bi slagao.
Nažalost, ako varnica nema na početku veze, teško da će se pojaviti kasnije, ali ovakvu vezu je ipak moguće uspešno ostvariti a da ne dođe do kasnije frustracije. Naime, ukoliko oba partnera dovoljno poznaju sopstveno telo (ako ne, trebalo bi da eksperimentišu, bilo sami sa sobom, bilo uz pomoć partnera/partnerke) i šta ih uzbuđuje i pruža im maksimalno zadovoljstvo, mogu srodnu dušu da upute u to – bliskosti im, pošto su srodne duše, ne nedostaje, a jednom kad tome dodaju i fizički odličan seks, što će biti čim nauče kakve su čije seksualne potrebe, vođenje ljubavi će im biti daleko iznad prosečnog. Možda se neće zemlja zatresti pod njima, ali će i te kako uživati, a kako se i na ostalim planovima odlično slažu, biće to duga i lepa veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.