U trendu

„Previše razmišljaju, umesto da se opuste i uživaju“: Ovih 5 grešaka u seksu prave i najsamouverenije žene, tvrde stručnjaci

Zbog svog genetskog koda kao društvenog vaspitanja žene ponekad previše razmišljaju, umesto da se opuste i uživaju. Ovo je i najčešća greška, prenose mediji mišljenje lekara.

1. Čekate da budete raspoložene za seks
Ako čekate da se vaš mozak i telo „napale“ na seks, verovatno to nećete činiti baš često. To je zato što velika većina žena ne oseća požudu dok ih nešto ne potakne na to – partnerovi poljupci, dodiri…

– Predigra, pa i sami dodiri, pokreću telo da šalje mozgu poruku da se aktivira zanimanje za seks, pokazala su istraživanja – kaže američki lekar Skot Halcman.

Čak i ako osećate da niste dovoljno spremni za sam čin, npr. niste dovoljno vlažni, to ne znači da niste uzbuđeni. U ovakvim slučajevima mogu pomoći lubrikanti tokom predigre – savetuje Medlin Kasteljanost, psihijatar, koja se specijalizovala za seksualnu disfunkciju za WebMD.

2. Partnerove potrebe su vam ispred vaših
Preusmeravanje celokupne svoje energije u zadovoljavanje partnera neće vas učiniti boljom ljubavnicom, već samo manje srećnom. To može loše da utiče na oboje.

Seks je vreme da budete sebični i da uživate.

– Biološki, žene su predodređene da stavljaju tuđe potrebe pre svojih. Ali taj instinkt treba odbaciti kad je u pitanju vaš seksualni život. Usporite. Ženama treba duže i da se uzbude i da dožive orgazam i to je u redu. Ne osećajte se krivima. Vaš užitak napaljuje partnere – objasnila je Kasteljanost.

Dodaje, takođe, da je vrlo važno da budete iskreni prema sebi i partneru šta vam odgovara. Ne volite određenu pozu? Recite. U 11 uveče ste preumorni? Zakažite jutarnji seks. Prilagodite sebi ono što želite.

3. Kad on ima problema, mislite da ste vi krivi
I muškarci nekad jednostavno ne mogu, ne žele, nisu raspoloženi, u depresiji su ili ne mogu da postignu erekciju.

– Iscrpljenost, stres i depresija mogu značajno da utiču na muški libido, jednako kao i na žensku želju – objasnio je Halcman.

Muškarci takođe imaju period oporavka nakon orgazma, a to vreme se s godinama produžuje.

4. Mišljenje o vašem telu stoji između vas i dobrog seksa
Činjenica je da većinu muškaraca uopšte ne zanima kakve gaćice i grudnjak nosite, imate li naslage oko struka ili jesu li vam nadlaktice mlohave. Oni žele seks sa svojom partnerkom i to je to. Opustite se i uživajte. Vaše mišljenje o svom telu šteti samo vama, on tako ne razmišlja.

5. Prestali ste da maštate
Parovi koji su dugo skupa mogu katkad da dožive period dosadnog seksa. To je zato što su prestali maštati. Žene se u tome posebno ograničavaju, jer osjećaju da to nije u redu. Ipak, dr Kasteljanost kaže da nema ništa loše u tome da razmišljate o seksu i maštate o različitim scenarijima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)