U trendu

Preživeti razdvojenost

Dešava se u nekim vezama da jedan od partnera mora da putuje zbog posla. To može imati jako loš uticaj na vezu; oba partnera će se zbog razdvojenosti osećati loše, partner koji ostaje kod kuće često postane sklon depresiji. Moguće je i da dođe do „hlađenja“ između partnera a s vremenom i do raskida veze. Evo šta možete da uradite kako biste ublažili loš uticaj razdvojenosti na vašu vezu.

Razgovor: veoma bitan i kad ste zajedno, a još više kad ste razdvojeni. Pričajte što češće možete i ne ustežite se od dugih razgovora. Može da pomogne i pominjanje raznoraznih sitnica – bitno je da partnera (partnerku) od kojih ste razdvojeni uključite u sve sfere svog života da bi se održala bliskost. Delite osećanja i prepričavajte sve što vam se desilo. Seksi razgovor, ukoliko vam takva vrsta razgovora nije u startu odbojna, pomaže da se održe bliskost i strast.

Iznenađenje: ako je moguće, priredite svom dragom ili svojoj dragoj iznenađenje u vidu posete ili poklona, ili se najavite pa ih posetite. Ovakav gest uvek razneži i obraduje.

Ne zatvarajte se u kuću: ukoliko se samo zatvorite u četiri zida, vrlo brzo ćete postati deprimirani i prepustiti se očajanju. Izlazite i što je moguće više družite se sa prijateljima; takođe, to nije loš period da se „bacite“ na posao ili na spremanje ispita – pored toga što će vam tako brže proći vreme, postići ćete i dobre rezultate, što će vam sigurno koristiti.

Foto-dnevnik može da bude odlična ideja: svakog dana se slikajte u situaciji koja vam je obeležila taj dan. Uz fotografiju može da ide i zanimljiv komentar. Tako ćete partneru ili partnerki pokazati kako ste provodili vreme bez njih, a njima će ti dani biti bliži, da i ne spominjemo da će im imponovati to što ste sve vreme mislili na njih.

Ne zaboravite: na kraju ćete se opet zagrliti – a taj period razdvojenosti može i da još jače razbukta strast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.