Privlačnost na prvi pogled

Nije mali broj onih koji veruju u ljubav na prvi pogled, ili bi bar voleli da veruju da nešto te vrste postoji. Prilično često, međutim, ne radi se o ljubavi na prvi pogled, makar tako i izgledalo po intenzitetu emocija, već o privlačnosti na prvi pogled.
Nekada se dešava da se privlačnost između dve osobe tek vremenom razvije, onda kada se bolje upoznaju. U tome nema ničega lošeg, niti se tu radi o mirenju sa sudbinom i prihvatanju slabijeg od onog o čemu sanjamo; vrlo često, privlačnost koja se tako razvije je veoma jaka i dugo traje. Naravno, ima i kada su njih dvoje vrlo brzo svesni da su privlačni jedno drugom, i ni tu nema ničeg lošeg, ako se ne pobrka za nešto što nije.
Naime, mnogi situaciju „privlačni smo jedno drugom od kako smo se videli“ pobrkaju sa „mi se volimo i zauvek ćemo ostati zajedno“. A to ne ide tako. Vrlo često ste prilično brzo u stanju da kažete da li vam je neko privlačan; međutim, nije moguće istom brzinom odrediti koliko se dobro slažete jedno s drugim, koliko ste sposobni za život u zajednici, i da li bi ta osoba koja vas sad izuzetno privlači i za koju vam se, možda, čini da morate biti s njom ili ćete umreti, bila sposobna i voljna da ostane s vama i podrži vas i u teškim trenucima.
Da ne bude zabune, ne kažemo da je privlačnost na prvi pogled loša. Nije, daleko od toga. Ne kažemo ni da se iz nje ne može izroditi ništa trajno. Može. Samo, ne treba upasti u zamku ideje da je ta osoba koja vas trenutno izuzetno privlači, a o kojoj u suštini ne znate ništa, pravi izbor životnog partnera sa kojim ćete deliti dobro i zlo dokle god ste živi. Možda jeste, možda nije, vreme će pokazati.
A do tada, uz neophodne mere opreza (pre svega mislimo na zdravlje), uživajte u toj uzajamnoj privlačnosti, i pustite da se vremenom desi ono što će se desiti – uviđanje da niste jedno za drugo, ne na duge staze, ili pak spoznaja da se u mnogo čemu drugom, ne samo u krevetu, odlično slažete, i da bi vam dobro išlo zajedno, ili bar da bi vredelo probati zajedno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.