najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prevaziđite samoću

Jedan od saveta koji se povremenu daju onima koji su, i protiv svoje volje i želje, još uvek sami, jeste i taj da prošire svoja interesovanja, pošto bi im to moglo pomoći u nalaženju potencijalnog partnera ili partnerke, kao i u komuniciranju s njima.
Ovaj savet ne odnosi se na one koji već imaju puno različitih interesovanja i sve ih živo zanima. Međutim, ima i onih samaca i samica koji žive po ustaljenoj rutini, posao-kuća-posao-kuća, i maltene ih ništa ne zanima. Malo prate vesti, ne čitaju, ne zanimaju ih filmovi, nemaju hobije, život im se svodi na otaljavanje posla i kasnije vegetiranje pred televizorom, a televizijski program zapravo i ne prate; televizor je uključen koliko da se nešto dešava.
Šta je problem s takvim osobama? To što, čak i kad se nešto vanredno desi (odnosno, odu negde gde čak i mogu da sretnu nekog) i upoznaju novu osobu, nemaju o čemu da pričaju s njom.

Mogu oni da pričaju o nečemu, ali to najčešće budu žalbe na šefa i dosadan/težak/neprijatan posao, žalbe na roditelje koji im dosađuju, žalbe na letnju vrućinu, zimsku hladnoću i na to što od kiše budu mokri, žalbe na skupoću, na težak život, na to šta sve komšije i kolege rade (a osoba s kojom razgovaraju ne poznaje ni te komšije ni te kolege, i detalji tipa “kreten komšija ostavlja hleb za golubove na simsu svog prozora pa onda golubovi meni uprljaju tek opran veš” uopšte je ne zanimaju). Zaista je malo onih koga bi takav razgovor zainteresovao – sagovornik najčešće pobegne što pre može i potraži nekog vedrijeg i ko ne priča samo o poslu, komšiluku i opštim mestima.
Ne kažemo da morate pomno proučavati stvari koje vas uopšte ne zanimaju. To bi vas samo nerviralo i ništa ne biste postigli time. Ali, treba imati neka interesovanja, pre svega zbog sebe – zanimljivije je tako, i bavite se nečim što vas interesuje i ispunjava zadovoljstvom. A onda, vremenom, sretnete i srodnu dušu s kojom se zapričate o tim interesovanjima, ili o njenim interesovanjima, ili o nečemu trećem. U svakom slučaju, imate nešto o čemu možete da pričate s više entuzijazma i više vedrine nego o vešu koji su uprljali golubovi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike