Prvi poljubac otkriva ovih 6 stvari o njemu!

Nije na odmet znati.
Naučnici tvrde za iz samo jednog poljupca mnogo toga možete da saznate o svom partneru. To je test koji nam priroda nameće. Ili ćete od tog jednog poljupca poskočiti od sreće, ili ćete pronaći drugog partnera.

Izdvojili smo nekoliko tajni koje ćete otkriti tokom prvog poljupca:

Hoće li posle prvog poljupca uslediti i drugi

Kada se ljubite, hormon sreće – dopamin, trebalo bi da skoči do neba. U vama bi trebalo sve da treperi. Međutim, ukoliko osećaj nije takav, količina dopamina nije dovoljno visoka. To znači da između vas i nema neke hemije.

Tokom poljupca otkrivate kakav život vodi vaš partner
– Svako od nas ima specifičan ukus u ustima, miris i dah koji potiče od ishrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja. Pretpostavke da je vaš dečko lenj kada je u pitanju zdravlje, jesu tečnost u ustima (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je verovatno pušač) – kaže Džastin Garsija, direktor istraživanja na Institutu Kinsi na Fakultetu Indiana u SAD.

Poljubac otkriva kakav će biti seks
– Ljubljenje vam, takođe, otkriva koliko je vaš partner pažljiv kad je reč o vašim željama i tome šta se vama sviđa. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki delić vaših usta, verovatno će se fokusirati i na predigru. Onaj ko odmah navali je verovatno sebičan i u seksu – kaže Garsija.

Poljubac otkriva da li je partner raspoložen za seks
Ako je to brzinski poljubac, a ne dug, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Iscrpljen je i nije rapoložen za seks. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju kolena i zaboravljate sve oko sebe znači da je srećan ili opušten.

Poljubac pokazuje koliko vam je čvrsta veza
– Poljubac ponekad može da nam pokaže koliko su partneri povezani. Ako je već prošlo dosta vremena od kako su vam se usne poslednji put spojile, poljubite se opet. Ukoliko ste se u toku dana poljubili desetak puta, onda je vaša veza jaka kao stena – objašnjava Garsija.

Od načina ljubljenja zavisi i ženski orgazam
– Spekulilše se i time da neprestano razmenjivanje tečnosti među partnerima tokom poljupca, može preneti testosteron u tragovima od njega ka vama pa će vam zbog toga porasti libido – kaže Kirshenbaum. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže uzbude ukoliko poljupci duže traju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.