U trendu

Radi li vaš partner ove tri stvari? Žao nam je, ali verovatno vas vara

Ako postoji jedno pravilo o varanju, onda bi to bilo ono da se znakovi uvek vide na samom početku. Koji su to znakovi, kako znati da će vas neko jednog dana prevariti i koliko vremena je potrebno da se otkriju znakovi, za YourTango je objasnio doktor Set Mejers.

Premda savršeno tačan odgovor na ova kompleksna pitanja ne postoji, sigurno je reći da se većina ličnih karakteristika partnera može uočiti nakon nekoliko meseci poznavanja.

U vezama svog partnera poznajete nakon četiri do pet meseci i verovatno ste ga već videli u različitim situacijama i okolnostima pa ste mogli stvoriti pravi utisak i osećaj možete li mu verovati ili ne.

Nažalost, mnogi nastave vezu i nakon što osete da ih partner verovatno vara pa Mejers naglašava da je svrha njegovih osvrta, osim otkrivanja indikatora varanja, da poruči ljudima da veruju instinktima i okončaju vezu čim nanjuše potencijalnu nevolju.

Znakovi da bi mogao da vas prevari

Istorija varanja

Prvi znak da će vas partner prevariti je njegova prethodna veza. Ako je varao tada, vrlo će verovatno varati i sada. Možda do ove informacije ne dođete dovoljno rano, ali kad tad će se iskristalizovati. Postoje slučajevi kada osoba neće ponoviti greh iz prošlosti, ali uzorak je takav da velika većina hoće.

Želite li da budete uvereni da se istorija neće ponoviti, morate ozbiljno (i puno!) razgovarati s partnerom na tu temu i proveriti da li je vaš partner potražio pomoć oko tog problema i nosi li se s time.

Nemilosrdno flertovanje

Pitate se ko bi flertovao s nekom drugom ispred partnerke? Milioni muškaraca, ali i žena. Događa se do vrlo često, da vam se pred očima odvija flert, a vi ga ili niste shvatili ili ste odlučili da zažmurite na jedno oko.

Ako ste ga uhvatili, onda imate problem. Šanse da osoba kojoj treba mnoštvo pažnje i flerta čak i pred vama, znači da će jednog dana, kada vas ne bude blizu, preći granicu flerta i doći do potpunog kontakta.

Želite li dugotrajnu monogamnu vezu, postavite pravilo da flerta nema. U suprotnom, reč je o ponašanju koje ćete vrlo teško iskoreniti iz neke osobe i imaćete ozbiljnih problema, prenosi Novi list.

Nestao je

U slučaju da vaš partner neobjašnjivo nestane i ne javlja se na pozive i poruke, znak je da vas možda vara. Možda je u teretani, bioskopu ili na poslovnom sastanku, ali ako izbiva duže od nekoliko sati i to posebno noću, a vi nemate pojma gde je, proverite vara li vas.

Razgovarajte o njegovom “nestanku” i iskreno priznajte da vam takvo ponašanje stvara anksioznost i nesigurnost. Ako se ponašanje nastavlja, možda vas i ne vara – ali svakako ne poštuje vaše osećanja i brigu.

Mejers po pitanju varanja piše i da su sumnje ponekad neopravdane jer proizlaze iz sopstvenih paranoja bez pokrića. Većina ljudi ne želi da veruje da ih partner vara pa ne žele da poslušaju sopstveni osećaj da nešto ne štima.

U slučaju da sumnjate, zaštitite se emocionalno i odvojite od veze pa iskoristite to vreme da se suočite sami sa sobom. Donesite odluku na osnovu zdrave procene i otkrića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.