U trendu

Raskinite nežno

Raskinuti nikad nije lako, to svi znamo. Podjednako je mučno ostaviti nekog ili biti ostavljen. U redu, možda je raskinuti za nijansu lakše. U svakom slučaju, ako razmišljate kako da prekinete, nudimo vam nekoliko ideja pomoću kojih nećete slomiti muško srce ili bar nećete uništiti njegov ego.

Nakon prvog ili drugog sastanka

Probali ste. Niste zainteresovani. On zove. U idealnom slučaju, javlja mu se samo vaša sekretarica i on ostavlja poruku. Šta da uradite? Ne uzvraćajte poziv. Muškarci više vole da pomisle (i ubediće sebe u to) kako su se desile neke nepredviđene okolnosti (udario vas je autobus, preselili ste se u Afriku, umrli od moždanog udara…) nego da se suoče sa vašim odbijanjem.

A ako se ipak javite na telefon? Šta onda? Prvo, zapamtite da morate nabaviti sekretaricu, a onda – lažite. Molimo vas, lažite. Recite mu da ste se upravo pomirili sa bivšim dečkom. To je najbolji izbor za bezbolno raskidanje. Dalje, možete reći da prolazite kroz period u kome ne želite da se vezujete i potrebno vam je da se usredsredite na sebe samu – podnošljivo, takođe. Ovi izgovori moraju biti ubedljivi – bolje je otići i lagati nego nekog suočiti sa bolnom istinom neprihvatanja. Još jedna mogućnost je dobra, stara tehnika udaljavanja. Recite mu da ste zaista zauzeti u narednom periodu i da ćete mu se javiti čim se haos oko vas raščisti. To zbunjuje mnoge muškarce, ali definitivno daje rezultate i ne ostavlja suviše loših posledica.

Posle trećeg ili četvrtog sastanka

Zaista ste mu pružili šansu, ali nije se desilo. Šta sada? Opet – lažite. Bivši dečko je još uvek najbolji izgovor. Ne govorite mu da ste nedavno sreli nekog, to vređa. Ako umesto njega izaberete nekoga koga ste tek sreli, to ga čini još većim gubitnikom, a niko ne voli da gubi. Budite uverljivi – vaš „susret sa drugim muškarcem“ desio se mesecima ranije i privlačnost se ponovo javila. Još jedna mogućnost – iskrenost uz logični razlog. Recite da je to jednostavno stvar hemije. Mnogi muškarci preživeće ovo nakon nekoliko sastanaka.

Prekid posle petog sastanka

Koliko god to bilo teško, recite mu istinu. U ovom trenutku iskrena komunikacija je nabolje što možete učiniti. Ne budite suviše precizni, navodeći razloge koje nijedno ljudsko biće ne voli da čuje: loš si u krevetu, ne kupaš se, ne izgledaš dovoljno dobro, dosadan si, ti si kreten – to nikada, nikada, nikada ne izgovarajte. Budite nežni ali i odlučni. Jasno i direktno, bez imalo sumnje, recite da vam je zbilja žao. I ne pokušavajte da budete prijatelji odmah. Lako je progutati i pristati na ono: „Možemo li da budemo samo prijatelji?“ Ako oboje osećate da možete razviti lepo prijateljstvo, neka se vaš odnos spontano razvija u tom pravcu, ali ne potencirajte to u trenutku kada ste ga odbacili kao partnera.

Očigledno, sve je uslovljeno konkretnim okolnostima. Zapamtite: budite nežni, laganje ponekad može biti dobro (ali samo određene laži). Dobro, samo ako su to vrlo, vrlo posebni i opravdani, uverljivi izgovori. I… jesmo li pomenuli laganje?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar