U trendu

Rezerva

Ljubav je predivno osećanje i nešto što svi želimo, čemu svi težimo. Možda smo u nekim životnim periodima više orijentisani ka nekim drugim ciljevima, ali za većinu nas ljubav nikada nije nepoželjna niti nebitna. Nekada, ako se potraga za ljubavlju oduži, može se desiti da uletimo u različite varijante (ili bar da nam budu predložene različite varijante) za koje instinktivno osećamo da nemaju baš mnogo veze s ljubavlju – ali zbog naše potrebe da ljubav već jednom nađemo, možemo biti skloni da previdimo da to nije to – da to što nam se dešava nije ljubav.

Recimo, zabavljate se s osobom koja je već u vezi. To je, samo po sebi, dovoljan znak za uzbunu – ali ta osoba vas ubeđuje da joj njen dečko ili devojka ništa stvarno ne znače, da može da vodi ljubav s njima samo kad zamišlja da je s vama… Jeftina priča, zapravo, u kojoj ta osoba samo iskorišćava i vas i svog dečka ili devojku, jedno za sigurnost, drugo za seks i kao rezervu.

Možda vam osoba s kojom se zabavljate čak otvoreno kaže da ste joj rezerva – već je u vezi, ali nije sigurna da će ta veza uspeti, ili nije u vezi, ali želi da bude (ne s vama već s nekim drugim), a vi tu treba da budete rezerva za slučaj da veza ne uspe ili da do nje i ne dođe. Kao, voli vas ta osoba, vi ste joj spas, pouzdani u njenom životu… Vi ste dovoljno usamljeni da prihvatate čak i takvu varijantu; dovoljno ste željni ljubavi da biste i za tako nešto poverovali da je makar nekakav oblik ljubavi, u svakom slučaju, bolji od usamljenosti. E, pa, nije!

Nijedna varijanta u kojoj ste rezerva, bilo da vam je to otvoreno rečeno ili ne, nije dobra. To nije ljubav – to je samo način da neko sebe obezbedi da ne bude sam, da uvek ima nekog „pri ruci“, na raspolaganju. Tu nikakve ljubavi nema, samo iskorišćavanja. Prihvatanjem takve veze vi prihvatate da budete iskorišćeni, upotrebljeni i, vrlo verovatno, kasnije, kad naiđe neko zanimljiviji – i odbačeni.

Bez pardona odbijte ovakve varijante, ma koliko se usamljeno osećali. Njima ne rešavate problem usamljenosti – „veza“ u koju biste na ovakav način ušli bila bi laž i vi biste se i dalje osećali usamljeno i nevoljeno. Umesto toga, nastavite potragu. Pre ili kasnije sigurno ćete naći osobu koja vas zaslužuje i s kojom ćete zaista moći da se osećate voljeno, ispunjeno i srećno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.