U trendu

Rizik prilikom flerta

Flert sa sobom može da donese rizike – postoji mogućnost da se osetite povređeno ako je osoba s kojom flertujete nezainteresovana, kao i da se desi nešto od čega bi vam oboma bilo neprijatno. S druge strane, teško je nešto dobiti ako ama baš ništa ne rizikujete – moglo bi da ispadne dobro ako preduzimate manje rizike.
Nekoliko manjih rizika moglo bi da ima bolje rezultate, i manji potencijal da vas povredi, nego ako rizikujete više. Recimo, dopadne vam se neki muškarac koga još uvek dobro ne poznajete, i kad pravite malo okupljanje u svom domu, pozovete i njega, ne uzmaknete kad se slučajno dodirnete, i na kraju ga zagrlite. Tu nema ničeg napadnog, a oboma vam pruža priliku da se malo bolje upoznate – rizik je svakako manji nego da se napijete da bi vam bilo lakše da što duže ostanete u njegovom društvu, i on vas upamti tako pijane.
Mala doza alkohola može da pomogne. Kao što smo već napomenuli, napiti se pred njim verovatno ne bi dalo pozitivne rezultate (još bi mogao da pomisli da ste alkoholičarka), ali jedna čaša vina bi mogla da vas prijatno opusti, ukoliko vam je opuštanje problem.
Za flert je dobro odabrati nekog ko vam deluje pažljivo (ovde je pretpostavka da vam nije potpun neznanac). Kako znati da je neko pažljiv? Uglavnom će vam to reći vaš sopstveni osećaj – ako se prema vama ponašao učtivo i s poštovanjem kad ste se sreli, ako vam u razumnom roku odgovori na poruke i uzvrati pozive, to su dobri znaci. Veći problem ispadne ako vas neko ignoriše, lakše je i da njegov odgovor ne bude ono čemu ste se nadale nego da se pravi da ne postojite, a kad se radi o nekom pažljivom, verovatno je da vas neće ignorisati.
Bliskost i pokazivanje dopadanja sačuvajte za susrete uživo. Ako nekome kažete preko Interneta ili SMS poruke da je baš seksi, to bi moglo da bude ozbiljno shvaćeno, i on bi mogao da pobegne ako ne želi takvu vrstu vaše pažnje, ili ako mu se takvim tekstom učinite prenapadne; ili bi mogao da pomisli da ste laka žena s kojom će se neko vreme zabaviti u krevetu, pa vas ostaviti. Drugačije je kad nekom uputite kompliment uživo, recimo, reći mu da u tome-i-tome baš dobro izgleda. Rizik je manji, a potencijalni dobitak veći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar