Šalje puno mejlova i poruka, ali ne zove

Komunikacija nije uvek laka, a kada se radi o komunikaciji s osobom koja vam na emotivnom nivou puno znači, još je i teže. Mnogi se postupci mogu činiti nejasnim, i nije lako prosuditi šta je najbolje učiniti u takvim situacijama.
Jedna takva ne baš razumljiva situacija je kad od svog relativno novog partnera dobijate puno mejlova i SMS poruka, ali vas nikad ne zove. Kad vi pozovete njega, kao da baš i nije raspoložen za razgovor. Poruke koje vam šalje su lepe i emotivne, uživate i kad se vidite s njim, ali za viđenja ni vi ni on nemate baš mnogo vremena, pa biste želele da mu makar čujete glas onda kad niste u mogućnosti da izađete s njim. I nije vam jasno zašto vas ne zove.
U ovakvoj situaciji postoji mogućnost da on baš i nije posebno zainteresovan za vas. Poruke i mejlove je lako napisati, i u njima je moguće reći bilo šta – zvanje telefonom je već za nijansu intimnije. Ni to nije blizu stvarnog viđenja s nekim, ali je ipak intimnije od poruka. Ako on odbija da zove ili je pri retkim razgovorima kratak i suzdržan, moguće je da nikakvu veću intimu od poruka ne želi.
Međutim, ako vam svakodnevno šalje „tonu“ poruka, teško da mu baš nije stalo do vas. I nije mu problem da komunicira s vama, problem mu je što ne želi da delove te komunikacije čuje još neko, pa se opredeljuje za varijantu koju nije moguće prisluškivati.
Zašto? Na to je već teže dati odgovor, i svakako da ne postoji uopšten odgovor za sve. U njegovom životu postoji jedna ili više osoba za koje ne želi da ga čuju kako razgovara s vama. Možda se radi o nečemu običnom što vam ne ugrožava odnos, kao što je šef koji ne dopušta da se na radnom mestu obavljaju privatni razgovori, a vaš dragi je najveći deo vremena na radnom mestu. Ili je vaš dragi od onih koji ne mogu da smisle telefone, ima i takvih. A možda se radi i o nečemu što bi vam definitivno ugrozilo vezu – recimo, oženjen je a to vam nije rekao.
Šta učiniti? Pitajte ga zbog čega neće da telefonom razgovara s vama. Ukoliko nema šta da krije, nema ni razlog da vam ne odgovori na sasvim razumno pitanje. A ako ne odgovori, to jest, ako nešto krije od vas? Da li to nužno znači da treba da okončate vezu? Ne, jer bi moglo da se radi o tome da ima neki problem koji još uvek nije spreman da podeli s vama – ako se o tome radi, trebalo bi da bude dovoljno da još neko vreme budete strpljive, uveravate ga u svoju podršku i sačekate da se oseti dovoljno bezbednim da vam se otvori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.