U trendu

Saveti za vođenje ljubavi za sve parove preko 50 godina

Istina je, vremenom se smanjuje seksualna želja i potreba za seksualnom intimnošću u braku, ali i dalje postoje parovi koji žele da održe vatru u svojoj vezi. Evo nekoliko veoma potrebnih saveta za 50-godišnje parove koji žele da seks bude prijatan i zadovoljavajući.

Polako

Kako ljudi stare, njihova tela možda neće biti tako fleksibilna ili okretna kao što su bila. Zato je veoma važno da odvojite dovoljno vremena da uživate u procesu intimnosti bez osećaja žurbe ili pritiska. Sporo ne samo da može da učini seks opuštajućim, već i može dati paru vremena da oseti kako se zadovoljstvo povećava.

Različiti seksualni položaji

Ako se par bori da ima seks tako što se zauzima u istim seks pozama koje su nekada radili, to može biti pravi izazov. U takvoj situaciji, odlučite se za seksualne položaje koji su udobniji, kao što su misionarski, kašiku, itd. Sedenje na vrhu partnera i lagano mešanje kukovima takođe može biti odličan način da unesete sve zadovoljstvo!

Koristite lubrikante

Lubrikanti su prava pomoć! Sa godinama, tela mogu proizvoditi manje prirodnog podmazivanja, što može učiniti seks prilično neprijatnim i bolnim. Korišćenje lubrikanata može pomoći u smanjenju nelagodnosti i učiniti iskustvo prijatnijim. Uskoro ćete vama i vašem partneru lubrikanti biti redovna taktika za seks!

Fokusirajte se na zadovoljstvo

Parovi koji su prešli 50 godina trebalo bi da upamte da možda neće moći da dožive orgazam kao nekada kada su bili mlađi. Dakle, ako se vi i vaš partner fokusirate na postizanje orgazma kada imate seks, to može postati zamorno. Umesto toga, usredsredite se na zadovoljstvo jedno drugom. Istražujte tela jedno drugog, ljubite, dodirujte i uživajte u trenutku.

Odvojite vreme za intimnost

Sa zauzetim rasporedom i obavezama, može biti lako ostaviti intimnost za kraj. Međutim, izdvajanje vremena za intimnost važno je za održavanje zdravog braka, posebno kada oboje idete ka svojim 60-im godinama. Odvojite vreme jedno za drugo i neka vam intimnost bude prioritet. Tako ćete moći da održite spontanost i uzbuđenje u braku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.