najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Seks: 7 istina i zabluda

Hajde da malo razbijemo neke predrasude kada je u pitanju seks. Mitovi i istine:

Mit: Dobar seks mora da traje dugo

Istina: I seks na brzaka ume da bude odličan, ukoliko je raspoloženje partnera takvo. Često je i uzbudljiviji od dugotrajnog seksa. I nije tačno da ga žene ne vole. Prosečno, seksualni odnos ne traje više od 20 minuta, osim ako ne verujete u „lovačke priče“ o 2, 3, pa i pet sati. 🙂

Mit: Seks treba upražnjavati najmanje 3 puta nedeljno

Istina: Koliko puta ste ove sedmice imali seksualni odnos? Naravno. 🙂 Nikome nije uvek do seksa niti se on dešava po utvrđenom nedeljnom planu – nekada je svakodnevan a nekada se i ne setite kada ste ga zadnji put imali. U zavisnosti od starosne dobi, statusa veze i raznih društvenih faktora izvlači se taj čuveni prosek – 3 puta nedeljno.
Ali, znate kako kaže statistika: „Neko jede meso, neko jede kupus, pa u proseku svi jedemo sarmu.“

Mit: Velika stopala, veliki „ponos“

Istina: Ova zabluda ima naučno pokriće, jer gen hoks odgovoran za razvoj prstiju na rukama i stopalima ima ulogu i u formiranju penisa i klitorisa. Ali, nijedna studija do sada nije potvrdila vezu između veličine stopala i penisa. Prosečna dužina penisa u erekciji je između 13 i 15 cm. Kada je opušten, penis je veličine u proseku oko 3,5 centimetara.
Za uživanje je dovoljno 12 cm, ali savršen “alat” ima između 18,4 i 20,9 cm, rekle su ispitanice u studiji najpoznatijeg svetskog seksološkog Instituta Kinsi. Pa vi sad merite, računajte…

Mit: Muškarci misle na seks svakih sedam sekundi

Istina: Da je to tačno, pripadnici jačeg pola bi pomislili na seks 6.000 puta dnevno, ili gotovo svaki put kad udahnu vazduh. Tačno je zapravo da muškarci na seks pomisle nekoliko puta u toku 24 sata, mada ima i onih kojima ceo dan prođe, a da se nisu ni setili vođenja ljubavi. 

Mit: Seks pomaže u gubljenju kilograma

Istina: Zvuči lepo, ali je i netačno, osim ako se u krevetu ne ponašate kao maratonac na pripremama. Ako pak spadate u grupu prosečnih osoba, tokom seksa ćete potrošiti od 25 do 125 kalorija, što znači da ćete sagoreti jedva jednu čokoladicu.

Mit: Seks je najbolji kad ste mladi

Istina: Potpuno suprotno: Oko 60 odsto žena od 18 do 24 godine kaže da je doživelo orgazam u poslednjem odnosu pre istraživanja. U tridesetim taj procenat raste na 65 odsto, a između 40 i 50 godina na čak 70 odsto. 
Iskustvo, rast samopoštovanja i poverenje u dugim vezama čine svoje. Za uživanje je važan i osećaj sigurnosti. 
Čak 70 odsto žena starijih od 50 kažu da im je seks bolji nego u mladosti i 74 odsto muškaraca iznad 50-e više uživa u seksu nego u 40-im.

Mit: Partneri ne opraštaju prevaru

Istina: Čak 46 odsto žena bilo bi spremno da radi na opstanku veze i nakon prevare, a na to bi bilo spremno 37 odsto muškaraca. 
Polovina ispitanih žena bivšem je dala drugu šansu (43 odsto muškaraca), a trećina ispitanih između 20 i 30 godina prošla je i više od tri pokušaja.

Bonus pitanje:

Da li G-tačka postoji?

Da li G-tačka postoji je pitanje o kome se već dugo raspravlja. Priča o G-tački popularizovana je u jednoj knjizi 1982. godine. G-tačka je oblast koja se nalazi iza stidne kosti i za koju se veruje da je okidač za vaginalni orgazaam, pa čak i katalizator za žensku ejakulaciju. Međutim, neki stručnjaci tvrde da ne postoji jedinstvena anatomska struktura u kojoj se nalazi G-tačka. Ako G-tačka postoji, najbolje je opisati je kao erogenu zonu, a ne kao deo anatomije žene.

 

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike