U trendu

Seks-igračkice sve popularnije

Nekada se za vibratore i slične „seks-igračke“ smatralo da su to sprave za perverzne, ili možda za one jadnice koje nikoga ne mogu da nađu. Danas se, međutim, ovaj stav menja, i igračke ove vrste postaju sve popularnije.
Njihova popularnost je najveća u Americi, što nije ništa neobično, jer su ih tamo još sedamdesetih seksolozi i ginekolozi preporučivali ženama koje su imale problema s doživljavanjem orgazma, kako bi bolje upoznale sopstveno telo i njegove potrebe, kao i načine da te potrebe zadovolje i da uživaju. Ova vrsta igračaka (ima i onih koje služe za pojačano zadovoljstvo muškaraca, poput vibrirajućih prstenova za penis, koje usput povećavaju i zadovoljstvo žena) nekada se mogla naći samo u seks-šopovima, ali se to menja, pa ih je po svetskim metropolama moguće naći i u apotekama, supermarketima, kao i u ekskluzivnim buticima, izložene zajedno sa zavodljivim donjim vešom i skupom garderobom. Na taj način se otvoreno signalizira da to nisu stvari koje kupuju, po seks-šopovima na sumnjivim mestima, samo usamljene i nesrećne žene, već se uživanje otvoreno i bez stida traži i na ekskluzivnim mestima.
Oni stidljiviji mogu da naruče ovu vrstu robe i preko sajtova, i tako izbegnu da bilo ko sazna šta su nabavili. I prodaja, bilo preko radnji, bilo preko sajtova, odlično ide – i ove igračke postaju toliko popularne da su se za njih zainteresovali i dizajneri, pa ih ima i u luksuznim varijantama, sa Svarovski kristalima, od plemenitih metala, u atraktivnim pakovanjima, povezanih sa iPod-om, pa mogu da rade u ritmu omiljene muzike… Preterano, svakako, ali privlači pažnju – i dodatno povećava prodaju.
I, ko to kupuje? Pokazalo se, najviše žene između 30 i 40 godina starosti. One mlađe još uvek istražuju seks uopšte, dok one koje imaju nešto iskustva žele da isprobaju i nove stvari, kao i da ožive odnose s partnerom. Seksolozi smatraju da ove igračke mogu da budu veoma korisne prilikom upoznavanja svog tela i različitih načina postizanja uzbuđenja – a svakako je dobro što se od potrage za zadovoljstvom ne odustaje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.