Seks je dobar samo ako je spontan?

Jedna od „najzapaljivijih“ predstava seksa je ona o spontanom seksu – i vi i voljena osoba istovremeno poželite da vodite ljubav, i samo „navalite“ jedno na drugo. Međutim, puno se uživa i u planiranom seksu.
Spontani seks je super, samo što, kako vreme prolazi, sve manje imate priliku da ga upražnjavate – tu su svakodnevne obaveze, dobar deo dana ste fizički odvojeni od partnera ili partnerke, a i kad ste zajedno, mnogo je toga što se mora pozavršavati. Naravno da se izvršavanje nekih kućnih obaveza može malčice (ili i duže) odložiti kako biste s voljenom osobom uživali u vođenju ljubavi, bar onda kad možete da se obezbedite od iznenadnog upada dece, ali, često, čak i ako se desi da i vi i partner ili partnerka istovremeno poželite seks, to jednostavno nije izvodljivo. Ono što jeste izvodljivo jeste planirati određeno vreme za seks, i to planiranje ne bi trebalo posmatrati kao nužno zlo.
S jedne strane, planirani seks ne zvuči baš romantično, više zvuči kao ugovaranje sastanka s klijentom. S druge strane, zašto ne bi zvučalo romantično? Pa, i izlazak s voljenom osobom se planira i bude divan i romantičan, zar ne? Ni izlasci s voljenom osobom neće uvek ići po „ja bih, ti bi, ajmo“ principu – zapravo, najčešće će biti planirani.
Pored toga, planirani seks ima nekih prednosti nad spontanim, a glavna od njih je slatko iščekivanje – iščekivanje koje je uživanje samo po sebi, razvedrava vas, znate da vas očekuje nešto lepo, a s obzirom na prirodu onoga što očekujete, tu je i uzbuđenost – koje će pojačati uživanje u samom činu. To što je čin planiran može partnerima da posluži i za međusobnu igru u toku dana, u vidu povremenog međusobnog podsećanja (ne prečestog, kako ne bi postalo iritantno) na ono što ih čeka, kao i povremenog iskazivanja želje i privlačnosti koju osećaju jedno prema drugom.
Spontani seks je super. Ali, ni planirani seks nije ništa lošiji – neke stvari su tu drugačije nego kod spontanog seksa, ali nimalo lošije zbog toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.