U trendu

Seks posle četrdesete: 5 stvari se uveliko menja, iznenadiće vas

Seks nije uvek seks. Kao što i svaka veza podleže promenama, s godinama se menjaju i stvari u krevetu.

Ove  promene nas očekuju od 40. godine.

1. Eventualno, imaćete manje volje za seksom
Kad navršimo 40 godina lagano se počinju menjati niovi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Može dogoditi i da im treba više vremena da zaista budu spremne, odnosno pate od suve vagine. Pritisak se može smanjiti s pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put.

2. Puno je teže zatrudneti
Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih stanica. Stoga je puno teže zatrudneti u takozvanoj „drugoj polovini života“.

3. Češće doživljavaš orgazme
Mit je da zrele žene ne mogu doživeti orgazam. Što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše da završe seks orgazmom.

4. On može duže
I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odgađati orgazam i intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnerku te je veća verovatnoća zajedničkog orgazma.

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu
Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može iritirati mnoge parove. Međutim, to može biti prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način i imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.