U trendu

Seksepil nema veze s godinama

Često je verovanje da samo mlade osobe mogu biti seksi. U redu, naći će se i poneki "stariji primerak" za kojeg će se reći da dobro izgleda – za svoje godine. Međutim, koliko je neko seksi zapravo nema baš mnogo veze s godinama, ne ukoliko pričamo o odrasloj osobi.
Ako govorimo samo o izgledu, danas ljudi kojima je stalo do toga imaju mogućnost da jako dugo izgledaju dobro. Uz pravilnu ishranu, redovno vežbanje, negu tela, ukratko, uz zdrav način života, veoma dugo može se zadržati odličan izgled. Ne "odličan za te-i-te godine", već odličan. To ne znači da će neko sa 50 (ili 60 ili 70) izgledati isto kao sa 20, niti treba tako da izgleda, znači samo da će i dalje izgledati poželjno. Imaće bore, pa šta? Bore smejalice, na primer: šta je toliko strašno u njima? Govore da ste se smejali; to je dobra, a ne loša stvar. Govore da imate iskustva – a to je veoma, veoma dobra stvar.
Kasnije godine imaju prednost iskustva (pod pretpostavkom da se osoba potrudila da stekne različita iskustva) – iskustva o mnogo čemu u životu, što uključuje i seks. Osoba s iskustvom umeće i da pruži i da primi zadovoljstvo, znaće u čemu uživa i umeće to i da traži. Uprkos tome što se čini da vlada nekakav kult mladosti, sve je više onih koji ne žele kao partnere ili partnerke lepo izgledajuću, ali zbunjenu, uplašenu i neiskusnu decu, već one koji umeju da uživaju, znaju šta hoće i to i traže. Još jedna prednost starijih – strpljenje, što je u seksualnom smislu definitivno vrlina. Niko nikud ne žuri, može lagano da se uživa u svakom trenutku.
Naravno, neće svaka osoba s godinama steći sve navedene prednosti. Biti seksi i privlačan podrazumeva određeni stav, stav koji nema veze s godinama. Oni koji, koliko god godina imali, umeju da uživaju u životu, u sopstvenom telu i sopstvenom društvu isto koliko i u društvu drugih, znaju da se prepuste uživanju, da potraže različite stvari koje im pružaju zadovoljstvo (ne samo u seksualnom smislu – u svemu) i da potom to zadovoljstvo konsumiraju, koji zrače zadovoljstvom i pozitivnom energijom, biće seksi i biće privlačni, bili mladi ili ne tako mladi kao nekad. Baš kao što će oni koji su večito mrzovoljni i neraspoloženi, zapušteni u svakom smislu, biti krajnje neprivlačni i neseksepilni – i ni to nikakve veze s godinama neće imati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.